Har I styr på snerydning i boligforeningen?

Så kom kulden og sneen, og vi slipper nok ikke for snerydning i de næste par måneder. Som alle ved, er det vigtigt at få ryddet den væk, inden nogen falder foran ejendommen, eller skurene/carportene i gården kollapser på grund af store snedriver på taget.

Reglerne er forskellige fra kommune til kommune, men grundkravene er de samme: ryd sne og gør det hurtigst muligt. En grundejer er erstatningsansvarlig for fald-/glideskader på dennes grund.

 

Overdragelse af snerydningen

Om I har en aftale med et firma eller en privatperson er underordnet. Der skal bare være styr på snerydningen. Overdrages forpligtelsen til en anden, følger det erstatningsretlige i sidste ende også med, hvis jeres forsikring ikke vil dække, men I skal som forening være opmærksom på dette:

Sker der fald- og glideskader på jeres ejendom, hvor I har ansvaret for snerydning, så har I det umiddelbare ansvar, og det vil være jeres forsikring, som eventuelle skader skal anmeldes til. Dette gælder også, selvom I har uddelegeret jeres snerydning til fx et viceværtfirma eller en beboer. Det skyldes, at I formelt har et opsynsansvar, når opgaven er uddelegeret.

Er du i tvivl kontakt jeres ejendomsadministrator hos Vest Administrationen.

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: