Valuarvurdering eller den offentlige vurdering?

Flere og flere andelsboligforeninger vælger ofte valuarvurdering frem for de offentlige vurderinger, fordi foreningerne ikke mener, at de offentlige vurderinger giver et retvisende billede af foreningens værdi. Det er da heller ikke unormalt, at en forenings ejendom ved en valuarvurdering vurderes til at være mere værd, end den offentlige ejendomsvurdering viser – den seneste offentlige vurdering stammer fra 2012, hvor boligmarkedet var mindre attraktivt, end det er i dag.

 

Højere andelskrone?

Foreninger bør dog være opmærksomme på, at det ikke betyder, at de automatisk får en højere andelskrone ved at få lavet en valuarvurdering. Det, som foreninger bør forvente, er en reel, nøjagtig vurdering af ejendommens værdi, hvad enten man ender ud med en højere, lavere eller tilsvarende vurdering af ejendommen.

 

Valuarvurdering kun gyldig i 18 måneder

Som et forbehold for at markedet kan ændre sig over tid, er det besluttet, at valuarvurderinger kun er gyldige i 18 måneder – således giver vurderingen altid et godt øjebliksbillede af ejendommens værdi, da den er nogenlunde up-to-date. Til sammenligning er mange af de offentlige ejendomsvurderinger, som foreninger i dag er underlagt, fra 2011-2012.

 

Læs mere om fordele og ulemper ved at vælge en offentlig eller en valuarvurdering:

www.andelsportal.dkMed valuaren på valuar vurdering

www.bolius.dk –  Pas på opskruede valur vurderinger

 

Kontakte jeres ejendomsadministrator hos Vest Administrationen, hvis du ønsker rådgivning eller en uddybende forklaring.

 

« Tilbage til oversigt

 

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: