Nyt badeværelse – undgå de typiske fejl

Vi hører hos Vest Administrationen om en del vandskader på grund af fejl i forbindelse med renovering af badeværelse. ”De typiske fejl er utætte fuger i fliser, revner i gulvet, utætte afløb og nyt gulv lagt direkte oven på gammelt terrazzo gulv uden vådrumssikring. Fejl, der giver vandskader i etageadskillelsen og hos underboen,” siger Ole Mortensen, ejendomsadministrator hos Vest Administrationen.

ejendomsadministration_vest_administrationen_badevaerelser

 

Sådan undgår du de typiske fejl
Vi anbefaler derfor, at du, inden du går i gang, og alt efter, hvor omfattende dit renoveringsprojekt er, tjekker, om det kræver:

– Kommunal godkendelse
– Vådrumssikring

Derudover vil vi altid anbefale dig at bruge autoriserede håndværkere. Få en autoriseret VVS’er til at udføre rørføring, en autoriseret elinstallatør el-arbejdet og lad en murer stå for opsætning af fliser.

 

Hvad består en vådrumssikring af?
Kort fortalt er en vådrumsmembran et gummilag, der udføres i vådrummets vådzone. Den udføres umiddelbart under væg eller gulvbelægningen. Vådbrumsmembraner benyttes for at hindre fugt/vand i at sive ud i tilstødende bygningsdele

Tjek også altomhus.dk, eller forhør dig hos dine håndværkere.

 

Hvad dækker forsikringen?
”Generelt dækker ingen forsikring, hvis skaden viser sig at skyldes revner i gulv eller fuger. Hvis der derimod er tale om skader forårsaget af skjulte rør, dækker foreningens forsikring, hvis der er tegnet en udvidet rørskadedækning. En forsikring, vi anbefaler alle vores foreninger at tegne,” siger Ole Mortensen.

Kontakt eventuelt jeres forsikringsselskab, hvis du er i tvivl.

Har du øvrige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte jeres ejendomsadministrator.

Oversigt over medarbejdere.

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: