Hvordan bliver man ejendomsadministrator?

I vores tidligere nyhedsbreve har du kunnet læse, at vi søgte en finansbachelor som praktikant, og artiklen om vores advokat, Timmy Lunds valg af karriere inden for ejendomsadministration. Måske er du blevet nysgerrig efter at vide, hvordan man egentlig bliver ejendomsadministrator? Hvilken uddannelse skal man ha’, og hvor lang tid tager det?

Hos Vest Administrationen har vi haft praktikanter i vores ejendomsadministration de seneste fem år – ofte to til tre om året. Læs her hvordan du kan blive praktikant hos os.

 

Sådan bliver man ejendomsadministrator
For at arbejde med ejendomsadministration og blive ejendomsadministrator skal man have en uddannelse inden for finans krydret med noget jura. De mest almindelige uddannelsesmæssige baggrunde blandt ejendomsadministratorer er:

– Finansøkonom
– Finansbachelor
– Finansiel rådgivning

Og hertil kommer næsten alle på Ejendomsforeningen Danmarks efteruddannelse inden for de mange forskellige aspekter af ejendomsadministration.

 

Finansøkonom
Uddannelsen til finansøkonom giver ret til titlen Finansøkonom AK og er en 2 årig fuldtids erhvervsakademiuddannelse. Uddannelse består af fire semestre. Der er opstart på uddannelsen i august og i januar. Uddannelsen inkluderer obligatoriske fag som:

– Finansielle virksomheder og markeder og markedsføring
– Globaløkonomi
– Erhvervsjura
– Statistik
– Kunde- og samarbejde
– Ledelse og kommunikation

Og en valgfri del med specialefag samt en 3 måneders praktikperiode. Her vil det – som kommende ejendomsadministrator – være oplagt at specialisere sig i ejendomsadministration og gå i praktik i et ejendomsadministrationsselskab som fx Vest Administrationen hele fem af vores ejendomsadministratorer er tidligere finansøkonomer, og de har været så gode hos os, at vi har fastansat dem efter praktikperioden.

Læs mere på Cphbusiness – erhvervsakademiudddannelser/finansøkonom

 

Finansbachelor
En uddannelse med mulighed for at specialisere sig inden for ejendomsadministration. Uddannelsen er en 3 ½- årig videregående uddannelse, hvor de første fire semestre er baseret på teori med undervisning på skolen.

5. semester skal bruges til virksomhedspraktik i 5 måneder, hvor man får mulighed for i praksis at bruge de kvalifikationer, man har opnået i undervisningen. På 6. og 7. semester specialiserer man sig inden for en studieretning og kan kombinere skole og studierelevant arbejde. Der undervises i obligatoriske fag som økonomi, finansiering, statistik, erhvervsjura, projektledelse, skatteret, ejendomsfinansiering m.m.. Valgfagene inkluderer blandt andet ejendomshandel og ejendomsadministration.

Læs mere på Cphbusiness – finansbachelor

 

Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning
Her er der tale om en videregående voksenuddannelse (VVU), der varer op til 3 år på deltid. Uddannelsen kan drejes i 3 retninger: Bank og realkredit, revision eller ejendomsmægler – den sidste uddannelsesretning vil være relevant for en kommende ejendomsadministrator.

Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning er en erhvervsrettet videregående deltidsuddannelse på niveau med en kort videregående uddannelse fx finansøkonom eller HD 1. del. Uddannelsen kan eksempelvis gennemføres på tre år med ét fag pr. semester.
Fagene på uddannelsen kan sammensættes på flere måder, men i forhold til ejendomsadministration kan følgende fag anbefales:

– Erhvervsjura i den finansielle sektor
– Samfundsøkonomi
– Ejendomshandel
– Omsætning af fast ejendom

Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt med et emne inden for ejendomsadministration, hvis man ønsker at blive ejendomsadministrator.

Læs mere på Cphbusiness – videreuddannelse/akademiudannelser/finansielrådgivning

 

Ejendomsadministration og jura
Hos Vest Administrationen har vi også ejendomsadministratorer med en juridisk baggrund. Hanne Pedersen, der er uddannet jurist og sidste år bestod sin advokateksamen og Lene Raahauge, der også har en juridisk embedseksamen som baggrund for at arbejde med ejendomsadministration. Der er således mange uddannelsesveje til jobbet som ejendomsadministrator.

 

Videreuddannelse
Mulighederne for videreuddannelse blandt ejendomsadministratorer er:

– HD 2. del i finansiel rådgivning. En erhvervsøkonomisk efteruddannelse, der varer 2 år. Kan studeres på CBS

– Ejendomsadministratoruddannelsen. Privat uddannelse – læs mere hos Ejendomsforeningen Danmark.
– Vurdering. Diplomuddannelse, der varer op til 3 år. Kan studeres på Erhvervsakademiet Lillebælt

 

Behov for yderligere viden
Hvis du er blevet nysgerrig eller kender nogen, der gerne vil vide mere om, hvordan det er at arbejde med ejendomsadministration, er du naturligvis velkommen til at kontakte en af vores ejendomsadministratorer.

Oversigt over medarbejdere.

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: