15. maj er udnævnt til sommerluk-dag

Sommerluk for fjernvarmen! Det er budskabet fra HOFOR og EnergiTjenesten, der er gået sammen om en kampagne, der skal få os til at skrue ikke bare ned for varmen, men helt lukke den henover sommeren. Det er der mange gode grunde til. Husker vi at sommerlukke og gøre det rigtigt, sparer vi både penge og CO2 udledning.

Mange betaler alt for meget for deres varme, fordi radiatorerne kører på fuldt tryk sommeren igennem. Men det er faktisk nemt at gøre noget ved: Luk for anlæggets sommerventil om sommeren og send det på en velfortjent lang sommerferie. Det er budskabet i energiselskabernes sommerluk.dk kampagne, der har som mål at gøre danskerne opmærksomme på datoen 15. maj som dagen, hvor I skal huske at sommerlukke for fjernvarmen.

 

Reducér varmeregningen med op til 5 %
Ifølge kampagnen kan der spares op til 5 % på varmeregningen ved at sommerlukke korrekt.

 

Spild af energi
Når vi glemmer at lukke for fjernvarmeanlægget, giver det dårligere afkøling, da varmen løber rundt i rørsystemet uden at blive brugt. Det giver både en større belastning af rørene og højere varmetab. Hvis fjernvarmekunderne lukker deres anlæg uden for fyringssæsonen, vil det derfor give store besparelser på CO2-udledning, energiproduktion og vedligeholdelse.
Det er altså værd at huske, at der også er penge at hente på afkølingssiden. De fleste steder modtager fjernvarmekunder nemlig typisk en årlig bonus eller merafgift, alt efter om de har en god eller dårlig afkøling.

Læs meget mere på www.sommerluk.dk.

 

Fakta:
HOFOR: Hovedstadsområdets Forsyningsselskab
EnergiTjenesten

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: