Skybrudssikring

Kæmpe skybrud har de sidste år hærget os og medført stormflodslignende tilstande. Og intet tyder på, at det vil stoppe – snarere tværtimod! DMI´s klimamodeller viser, at de kraftige regnskyl, som vi har set, vil forekomme oftere og blive kraftigere. De store mænger vand kan udrette store skader på vores bygninger og gør behovet for skybrudssikring aktuelt. Men hvad kan vi stille op for at sikre vores bygninger?

 

Hvorfor er skybrudsikring nødvendig?

Skybrud giver øgede mængder af regn- og spildevand fra kloakker, der løber ned i kældre, trænger ind gennem vægge og gulv, overbelaster nedløbsrør og afløb. Skaderne kan efter et skybrud være omfattende, og der er derfor god grund til at tjekke op på, om man har sikret sin ejendom mod skybrud.

 

Tjeklister fra Rørcentret på Teknologisk Institut

Hvis I selv har lyst til at foretage et tjek af jeres ejendom, kan I på Teknologisk Instituts hjemmeside hente en liste  med de typiske spørgsmål, der skal tages stilling til i forbindelse med skybrudssikring.Listen er opdelt i seks hovedoverskrifter:

– Tidligere problemer med vand
– Husets og grundens placering
– Tjekliste til udearealerne
– Tjekliste til klimaskærmen
– Tjekliste til afløb i kælder i huset
– Tjekliste til brug af kælder

Teknologisk Institut tilbyder også at udføre skybrudstjek af jeres ejendom. Resultatet samles i en rapport, der giver jer et overblik over problemer og muligheder samt en handlingsplan, så I kan prioritere indsatsen.

 

Hvad dækker forsikringen?
Forsikringen dækker, når der er tale om et såkaldt “voldsomt skybrud.” Det betyder, at nedbøren er så kraftig, at utilstoppede, normalt konstruerede og velvedligeholdte afløbssystemer ikke kan klare afledningen af vandet. På Forsikring og Pensions hjemmeside kan I under www.forsikringsvejret.dk se, om et regnvejr i jeres område, hvor jeres ejendom er placeret, bliver karakteriseret som ”voldsomt skybrud.” Her kan I også få gode råd om forebyggelse af skybrudsskader og information om, hvornår forsikringen dækker. Som følge af de seneste års mange skybrudsskader har mange forsikringer reduceret dækningen af skader fra skybrud og stiller endvidere krav til brug af særlige materialer ved renovering efter skybrud.

 

Spørgsmål til jeres forenings forsikring

Har du spørgsmål til, hvordan jeres forening er dækket i tilfælde af skybrud, er du velkommen til at tage fat i jeres ejendomsadministrator.

Oversigt over medarbejdere.

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: