Post Danmark tager B af brevene og lancerer nyt quickbrev

Vest administrationen om digital post

Nye priser og brev typer hos Post Danmark

Post Danmark afskaffer A-breve pr. 1. juli 2016. Samme dag lanceres et nyt brev – nemlig Quickbrevet. B-brevet bliver fremover det almindelige brev og skal ikke længere påføres et ”B”. Leveringstiden på det almindelige brev vil blive op til fem dage. Det sker som følge af, at et bredt politisk flertal har besluttet at fritage Post Danmark for pligten til at levere dag-til-dag post fra 2017.

”Borgere og virksomheder vil fortsat kunne sende breve fra dag til dag. I dag kan de fleste breve sagtens være nogle dage undervejs, men hvis det er afgørende at få brevet frem dagen efter, så kan man benytte det nye Quickbrev,” siger Henning Christensen, administrerende direktør i Post Danmark i en pressemeddelelse. De nye Quickbreve skal sendes fra posthuset, og der vil blive lanceret et særligt frankeringsmærke til dem. Prisen for Quickbrevet bliver 27 kr.

”Da de nye Quickbreve ligger udenfor befordringspligten, bliver de pålagt moms, og derfor kan almindelige frimærker ikke benyttes til Quickbreve. Men vi laver et nyt frankeringsmærke, ligesom man kan benytte Mobilporto,” siger Henning Christensen.

Slut med B på brevene

De nye ændringer betyder, at du ikke længere skal skrive ”B” på de breve, der sendes prisbilligt. Disse er for fremtiden de almindelige breve og har samme pris som hidtil, således at det almindelige brev, der bliver lagt i en postkasse, koster 8 kr. De røde postkasser kan fremover kun benyttes til almindelige breve, der er nogle dage undervejs. A-breve, lagt i postkassen efter den 1. juli, vil blive behandlet som B-breve, uanset at de er frankeret som A-breve.

Nyhed: Post Danmark introducerer Quickbrevet

Quickbrevet introduceres også til Post Danmarks erhvervskunder, der kan trække momsen fra og har mulighed for at frankere med fx frankeringsmaskine og PP til andre priser. Samtidig introducerer Post Danmark et nyt 2-dages Erhvervsbrev til de erhvervskunder, som sender større partier breve.

Yderligere oplysninger: Post Danmarks kommunikationsafdeling på 33 61 60 01. Kundeservice 70 11 12 30.
De nye takster

Kommentar om Post Danmarks brevændringer fra Vest Administrationen

”Skåret ind til benet afløser Q-brevet blot A-brevet, men nu får vi som afsender af vores foreningers breve garanti for, at der er dag-til-dag levering, i forhold til det, vi oplever i dag, hvor denne garanti ikke overholdes. Portoen bliver efter al sandsynlighed dyrere med Q-brevet. Dette skubber blot endnu mere til udviklingen med at gøre al korrespondance i vores foreninger digital. Fordelene her er, at al kommunikation kommer hurtigere frem, samtidig med at foreningerne sparer omkostninger, der ellers ville være gået til porto,” siger Timmy Lund, administrationschef, advokat og partner hos Vest Administrationen.

Læs mere om fordelene ved digitale udsendelser i vores tidligere nyhed ”Få foreningens dokumenter – nemt og hurtigt”.

 

Kontakt os
Du er altid velkomme til at tage fat i jeres ejendomsadminstrator, hvis du ønsker en uddybning. Oversigt over medarbejdere.

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: