Støvsug tagrenderne og slip for liften

Vidste du at I nemt kan få renset tagrender - med en støvsuger! På den måde slipper I for, at skulle have fat i store lift og lign.

Vidste du at I nemt kan få renset tagrender – med en støvsuger! På den måde slipper I for, at skulle have fat i store lift og lign.

Vidste du, at det er muligt at få støvsuget jeres tagrender?

Muligheden sparer jer for leje af lift og en masse snavs på vinduer og facader. Fuglereder, blade m.m. stopper tagrenderne og ved store regnskyl betyder det, at vandet vælter ud over tagrenderne i stedet for ned i nedløbsrøret, hvilket kan ende med at føre til fugtskader. Det anbefales derfor som led i den almindelige vedligeholdelse, at tagrender bliver rengjort som minimum hvert andet år.

Rensning af tagrender uden svineri

En forholdsvis ny metode til at rense tagrender er at støvsuge dem. En af de store fordele ved støvsugermetoden er, at selv meget snavsede tagrender med mudder, sten og blade, kan renses uden at svine på facader, vinduer og fliser. Alt affald opsamles af støvsugeren og kan derefter bortskaffes på forsvarlig vis.

Metoden bygger på en enkelt idé, hvor pladskrævende stiger, stilladser og lifter undgås, i stedet udføres arbejdet med en kraftig støvsuger, der betjenes fra jorden, og hvor personen, der renser, følger arbejdet via et kamerasystem. Støvsugermetoden kan anvendes til at rense tagrender i helt op til 2. sals højde (ca. 10 meter).

Tilstoppede tagrender giver risiko for fugtskader

Fungerer tagrenderne ikke, som de skal, vil vandet blive ledt andre steder hen end til kloakken. Det kan forårsage nedbrydning og frostsprængninger på pudsede, malede og murede facader. Også træværk, som fx sternbrædder, udhæng kan være i fare for at få fugtskader i form af råd og svamp.

Den uheldige fugtpåvirkning af husets ydre vil med tiden også kunne give skader indvendigt i vægge og etagedæk. Får vandet lov at samle sig på jorden, vil fundamentet kunne risikere at være fugtet i længere perioder, og det kan give fugtproblemer i kælderen samt frostsprængninger på soklen. Der er derfor al mulig grund til at få renset foreningens tagrender med jævne mellemrum.

Kilder og henvisninger om rensning af tagrender
Flere firmaer udbyder støvsugning af tagrender.
Bolius: Tjek husets tagrender

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: