Andelsbolig som studiebolig – forældrekøb eller familiekøb

Studiestart er lig med en intens boligjagt i studiebyer over hele landet. En andelsbolig kan på grund af den ofte lave husleje være en attraktiv boligform. I andelsboligforening Ordrupvej 35 A-F har de udvidet begrebet forældrekøb til familiekøb.

 

”Vi vil godt give flere unge mulighed for at købe en andelsbolig i vores forening. Ikke alle har forældre, der har råd til at finansiere et køb, men måske har de en rig onkel eller søster. Vi valgte derfor at udvide begrebet ”forældrekøb”,” fortæller bestyrelsesformand, Charlotte Tine Hansen.

Foreningen, der tæller 36 lejligheder, ligger i Charlottenlund og med kun ca. 20 min. i S-tog fra de fleste store uddannelsesinstitutioner, har den en attraktiv beliggenhed for studerende. Den har en del mindre 2 og 1,5 værelseslejligheder, der er velegnede som studieboliger.

For at gøre det muligt at foretage et “forældrekøb” eller ”familiekøb” i foreningen skulle der en vedtægtsændring til. Bestyrelsen fik i samarbejde med deres ejendomsadministrator skruet en ordlyd til en vedtægtsændring sammen, den kom til afstemning og blev godkendt på foreningens generalforsamling.

 

Vedtægtsændringerne i A/B Ordrupvej 35 A-F

Ændringerne i vedtægterne kom til at lyde som følgende:

§5 Medlemmer stk. 5.5
Endvidere kan som medlem optages personer, der med bestyrelsens godkendelse erhverver andelen med henblik på fremleje eller fremlån af boligen til barn/børn eller andet dokumenteret familieslægtskab af erhververen (”forældrekøb”). Jf § 11.

§11. Fremleje stk.11.1
En andelshaver er, berettiget til at fremleje eller – låne sin bolig ud i en begrænset periode på højst 2 år. Bestyrelsen skal godkende fremlejetageren og betingelserne for fremlejemålet.

En andelshaver er berettiget til med bestyrelsens samtykke at foretage tidsubegrænset fremleje til personer i andelshaverens lige op eller nedadgående slægtslinje eller andet dokumenteret familieslægtskab. Behørig dokumentation af slægtsskab i form af blandt andet dåbsattest skal foreligge ved anmodning om fremleje efter denne bestemmelse.

”I praksis har vi endnu ikke haft nogen studerende, der har benyttet sig af muligheden. De studerende, vi har boende, ejer selv deres andelsbolig. Om den er finansieret af mor og far, eller andre familiemedlemmer, ved vi ikke, men muligheden foreligger,” slutter Charlotte Tine Hansen.

 

Mere om forældrefinansiering

Læs også om muligheder for at forældrefinansiere en andelsbolig som studiebolig på Andelsportalen.

 

Kontakt os

Du er altid velkommen til at tage fat i jeres ejendomsadministrator, hvis du har brug for råd eller vejledning. Oversigt over medarbejdere.

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: