Procedure ved indbrud i dit hjem – hvad gør du?

Hvis uheldet er ude, er der ifølge Det Kriminalpræventive Råd fire ting, du skal gøre: kontakt politiet, undersøg, om du har fået stjålet vigtige papirer, Dankort etc., anmeld indbruddet til dit forsikringsselskab og gå derefter din bolig grundigt igennem for at finde de svage steder.

Sådan anmelder du et indbrud
Kontakt politiet og anmeld indbruddet. Politiet definerer et indbrud som værende sket, når en gerningsmand stjæler nogle af dine ejendele efter at have brudt ind i dit hjem. Det kan for eksempel være ved at bryde en dør op eller smadre et vindue.

Lad gerningsstedet stå
Vent med at rydde op og undgå at røre ved tingene, før politiet har været der. Det giver politiet mulighed for at finde fingeraftryk. Hvis du finder aftryk af sko eller blodspor, skal du ikke gøre rent, før politiet har undersøgt dem.

Tjek om du har fået stjålet vigtige papirer / kort
Undersøg, om du har fået stjålet Dankort, kreditkort, checks, benzinkort eller andre vigtige papirer. Sørg for, at stjålne kort bliver spærret med det samme. Ring til din bank og kreditkortselskabet. Udenfor bankernes åbningstid kan du kontakte PBS på tlf. 44 89 29 29.

Anmeld indbrud til forsikringen
Anmeld hurtigst muligt dit indbrud til dit forsikringsselskab.

Tjek din bolig med tyvens øjne
Når politiet er færdig, og indbruddet meldt til forsikringsselskabet, er tiden inde til at gennemgå din bolig for svage steder. Kig på din bolig med tyvenes øjne. Få tyvens tips.

Gå i dybden

www.stopindbrud.dk her kan du blandt andet læse, hvilke lejligheder tyven går efter.

 

« Tilbage til oversigt.

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: