Tyverisikring af lejlighed

Ved du hvad du skal gøre for at tyverisikre din lejlighed?

Har du styr på, om din lejlighed, dine kælder- og loftsrum er tilstrækkeligt tyverisikrede? Hvornår har du for eksempel sidst tjekket din hoveddør? Eller hvad med låsen – har du skiftet den, efter at du overtog din lejlighed? Bruger du en solid hængelås på dit kælderrum? Måske har du dine arvesmykker stående i et åbent skrin i soveværelset?

 

Døre

Du bør sikre dig, at alle yderdøre er i god og solid stand. Det vil sige, at de ikke uden videre kan brydes op. Alle yderdøre bør være forsynet med gode og sikre låse. Hvis f.eks. kælderdøren eller bagdøren er dårligere sikret end hoveddøren, finder tyven hurtigt ud af det.
Solide døre og karme
Yderdøre omfatter både hoveddøre, terrassedøre, havedøre og køkkendøre. En god yderdør er solid og slutter tæt til karmen. Mindre solide døre som f.eks. fyldningsdøre kan forstærkes med en metal- eller krydsfinérplade på dørens inderside.

 

Døre i kælder- og loftsrum

Døre i kælderrum og loftsrum bør sikres med gode låse. Hvis du bruger en hængelås, skal den være solid. Beslagene til hængelåsen skal fastgøres med gennemgående bolte eller kraftige skruer, der ikke kan fjernes udefra som for eksempel énvejsskruer. Du kan også bruge særlige hængelåsbeslag – f.eks. et beslag, hvor hængelåsbøjlen er sikret i beslaget.

Læs mere http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/d%C3%B8re.aspx

 

Låse

Den vigtigste sikring af hjemmets yderdøre er med én eller flere gode låse. To låse er bedre end én og gør arbejdet dobbelt så besværligt for tyven. Derfor er det altid en god idé at supplere hovedlåsen med endnu en lås. Suppleringslåsen skal monteres mindst 40 cm fra hovedlåsen. Læs mere her http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/laase.aspx

 

Vinduer

Vinduer er en af tyvens mest benyttede adgangsveje. Selve ruden er svær at sikre, medmindre du bestiller nye vinduer med specielt glas. Men du bør sikre dig, at dine vinduer er i god og solid stand. Det vil sige, at de ikke uden videre kan brydes op. Du bør sørge for, at alle dine vinduer har solide hasper og helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer. Læs mere her http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/vinduer.aspx og her http://dit-indbo.dk/indbrudssikring-af-vinduer

 

Nøgler

Der stilles ikke krav til private boligejere om, hvilke låse der skal være i lejlighedens døre – hverken med hensyn til alder, type eller mærke. Men din lejlighed skal være forsvarligt lukket og låst, hvilket vil sige, at dørene skal være lukket og låst, hvis du skal have en indbrudsskade dækket af forsikringen. Få flere gode råd på http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/noegler.aspx

 

Sikringsskabe

Smykker, fotoudstyr, sølvtøj og andre værdifulde sager sikres bedst i et fastgjort sikringsskab. Læs mere på http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/sikringsskabe.aspx

 

Tyverialarm

En tyverialarm forhindrer ikke indbrud. Men det stresser tyven, når alarmens sirene går i gang. Reaktionen i forbindelse med en alarm kan også være en nabo, som kan tilkalde politiet – eller et vagtfirma, der møder op på din bopæl. Læs mere her http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/tyverialarm.aspx

 

Overvågningskameraer

Tv-overvågning kan ikke i sig selv forhindre indbrudstyveri. Men tv-overvågning kan være et supplement til de traditionelle sikringsforanstaltninger. Der er dog en række overvejelser, du bør gøre dig, før du installerer TV-overvågning i dit hjem. Læs mere her http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/overvaagningskameraer.aspx

Læs også vores tidligere artikel

 

Belysning

Lad lyset brænde i din lejlighed, en mørk lejlighed er tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Lad et par lamper være tændt. Er du væk i længere tid, kan du tilslutte et tænd/sluk-ur, så der først er lys i lejligheden om aften.

 

Udendørsbelysning med føler

Udendørsbelysning med tænd/sluk-føler skræmmer tyven. Ingen tyve bryder sig om at blive set. Når udendørslyset tænder, virker ejendommen beboet, og naboer og forbipasserende får bedre mulighed for at opdage et eventuelt indbrud i tide.

Læs mere på http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/Belysning.aspx

 

Sikring af kælder- og loftsrum

De fleste standardbeslag og hængelåse på døre til kælder- og loftrum yder en meget dårlig beskyttelse mod indbrud. Men de vil normalt blive betragtet som en forsvarlig aflåsning af rummet i forhold til forsikringsselskabet.

Hvis du ønsker en god aflåsning, kan du udskifte beslagene til en kraftigere type, der er monteret med møtrikker fra den indvendige side. Hængelåsen bør have en bøjletykkelse på min. 8 mm. Hængelåsen bør være afskærmet, så den ikke umiddelbart kan klippes over med en boltsaks. Der findes hængelåsbeslag og hængelåse, der er godkendt i særlige sikringsklasser – spørg din lokale låsesmed.

 

Sikring af tørrerum

Når du bruger ejendommens tørrerum, skal du være opmærksom på, at mange af ejendommens beboere har nøgler til tørrerummet. Derfor er det en god idé sammen med ejendommens varmemester at etablere en supplerende aflåsningsform, hvor den enkelte bruger sin egen hængelås i forbindelse med tørring af tøj.

 

Sikring af cykelkælder

Vær opmærksom på, at en cykel, der står i en aflåst cykelkælder i en beboelsesejendom, skal være låst med en cykellås, der er godkendt af Dansk Varefakta Nævn, hvis der ønskes erstatning i forbindelse med tyveri af cyklen. Husk også at gemme det låsekort, du har fået fra cykelhandleren. På kortet står cyklens stelnummer. Låsekortet skal sendes til forsikringsselskabet, hvis din cykel bliver stjålet.

Læs mere http://www.stopindbrud.dk/lejlighed/tyverisikring-af-lejlighed/Sider/kaelderrum-loftsrum-og-cykelkaelder.aspx

 

Kilde:

Stop indbrud www.stopindbrud.dk

Dit indbo www.ditinbo.dk

 

« Tilbage til oversigt.

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: