Så mange danskere fik indbrud juleaften 2015

indbrud-i-julen

Julefejringen fik en trist afslutning for 293 danskere sidste år. Det er ikke kun juleaften, at indbrudstyvene har ekstra travlt. I dagene efter jul, mens de fleste familier sidder samlet til julefrokosten, kan tyven også komme på besøg. Forsikring og Pension vurderer antallet af indbrud til at være op til fire gange så mange i julen.

 

Lad ikke emballage fra dyre gaver ligge fremme.

Rigspolitiet opfordrede i en artikel i Ekstra Bladet 1. juledag sidste år danskerne til at tænke over, hvor i hjemmet man placerer de nyerhvervede julegaver.
”Din bolig bliver interessant for en tyv, hvis han ved, at der er værdier at hente. Lad derfor ikke værdifulde ting ligge frit fremme, men gem dem af vejen, så de ikke kan ses udefra. I dag kan det også være en god idé ikke at lade emballage fra dyre julegaver ligge fremme, hvis du forlader hjemmet,” udtalte vicepolitiinspektør Henrik Framvig til Ekstra Bladet.

 

Op til fire gange så mange indbrud

De tre juledage er højsæson for indbrud. I forhold til dagene umiddelbart før og efter jul bliver der i juledagene begået op til fire gange så mange indbrud. Det viser opgørelser målt over en femårig periode fra Forsikring & Pension. Også omkring nytåret sker der en stigning, dog ikke lige så markant.

I 2014 blev der i alt anmeldt 174 indbrud den 23. december. Det steg til 269 juleaften, 458 juledag og 244 anden juledag. Den 27. december var antallet af indbrud tilbage på det normale niveau. Mønstret er det samme år efter år. I juledagene begås som minimum dobbelt så mange indbrud som normalt og somme tider helt op til det firdobbelte.

 

Kilder:
Forsikring & Pension – brancheorganisation: Op med fire gange så mange indbrud i julen

Ekstra Bladet: Indbrudstyvenes højtid så mange danskere fik indbrud

 

« Tilbage til oversigt.

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: