Bestyrelsesansvar: Eksempler – her gik det galt

Om bestyrelsesansvar og det I skal være opmærksomme på; Måske står I overfor en byggesag og tænker: ”Den kan vi da selv styre”. Men det er en rigtig dårlig idé. For lige præcis her oplever forsikringsselskaberne mange sager. Det ender nemlig ofte galt, da der er tale om mange frister, mangelindsigelser m.m. Er der krav med entreprenører, og hvis dette forældes, ja, så rettes det mod den siddende bestyrelse, som ikke har ført ordentligt tilsyn.

 

Bestyrelsesansvar: Her gik det galt:

 

Formand bestiller dyrt band

En bestyrelsesformand i en mindre forening havde indgået en aftale, der gik langt udover hans mandat, da han hyrede et kendt band til at spille. Dette var ikke godkendt og måtte aflyses, hvilket medførte et større aflysningsgebyr og andre omkostninger for foreningen.

 

Formand bortviser entreprenør

I en kolonihaveforening bortviser bestyrelsesformanden, i forbindelse med en af deres byggesager, deres entreprenør. Efterfølgende rejses der sag mod foreningen for uberettiget opsigelse af kontrakt. Foreningen taber sagen til entreprenøren og retter kravet mod bestyrelsen. Bestyrelsesformanden er ansvarlig for tabet, da bortvisningen skete på et meget uoplyst og spinkelt grundlag og uden accept fra den øvrige bestyrelse og generalforsamling.

 

Beslutning om kurssikring forhalet

En forening blev tilbudt kurssikring i forbindelse med omlægning af lån. Bestyrelsesformanden drøftede omlægningen med realkreditinstituttet i forbindelse med en ”god skik” gennemgang. På grund af manglende forståelse for betydningen af kurssikring blev beslutningen forhalet. Det resulterer, i at kursen ændres, hvilket kommer til at betyde en betragtelig udgift for foreningen over 30 år.

 

Kontakt jeres administrator

Er du det mindste i tvivl om dit bestyrelsesansvar, er du velkommen til at kontakte jeres ejendomsadministrator.

Oversigt over medarbejdere.

 

« Tilbage til oversigt.

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: