Så meget sparer du på at tisse i badet

 

Meningerne er delte, om hvorvidt det er ok eller ikke er ok at tisse i badet – men statistikken siger at 49% af os tisser i badet. Og det kan faktisk også betale sig at tisse i badet, der er nemlig penge at spare.

27 % af vandforbruget i private hjem går til at skylle ud i toilettet. Det svarer til, at en person bruger i gennemsnit 9.800 liter vand om året på at skylle ud efter toiletbesøg, og afhængigt af hvilken toilettype du har og hvilke tissevaner, giver det en omkostning på mellem 500-1200 kr. pr. person om året.

Hvor meget du helt præcis sparer afhænger af, hvilket vandværk du har. Priserne på vand svinger ifølge DANVA i 2016 fra 5 til 12 øre pr. liter vand inkl. samtlige afgifter – landsgennemsnittet ligger på 6,6 øre pr. liter inkl. afgifter. Priserne er blevet lidt højere i 2017.

Det vil sige, at har du et nyt toilet med et lille skyl på 3 liter, vil du ud fra den gennemsnitlige pris på vand spare 19,8 øre pr. gang du tisser i badet i stedet for at bruge et toiletskyl, som bliver til en besparelse på 72,3 kr., hvis du hver dag tisser én gang i brusebadet i stedet for toilettet.

Der er intet uhygiejnisk i at tisse i brusebadet. Især ikke hvis du tisser i begyndelsen af dit bad, så du sikrer, at urinrester på dig selv og i brusebadet skylles væk.

Får du ikke skyllet det hele væk, kan der opstå lugtgener efterfølgende, men der er ikke risiko for at skade brusekabinen eller afløbet. Der er kun en lille risiko for, at urinen smitter af på fuger og lignende, men det vil en normal rengøring kunne klare.

 

Kilde: Bolius

 

« Tilbage til oversigt.

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: