Så mange havde indbrud i 2017

Selvom indbrudstallet i Danmark, har været faldende de seneste år, er det stadig meget højt.

I en lang årrække har indbrudstallet ligget nogenlunde stabilt på omkring 32.000 indbrud i private hjem om året. I 2009 toppede tallet med 48.670 indbrud, hvorefter tallet har været dalende. I 2017 var der 29.147 indbrud, hvilket er det laveste niveau siden 2007.

Hvor og hvornår sker indbruddene?

Der er stor forskel på risikoen for indbrud afhængig af store geografiske forskelle i risikoen for indbrud. Som hovedregel er risikoen størst i større byer og forstadskvarterer, lidt mindre i provinsbyer og mindst i små bysamfund og på landet.

Over halvdelen af alle indbrud sker i dagtimerne, men tyvene slår også til på andre tidspunkter. Lidt over en fjerdedel af indbrud i private hjem sker mellem kl. 18 og 24. I dette tidsrum er mange optaget af at købe ind, besøge venner og familie eller med at dyrke fritidsinteresser.

De fleste tyve slår til om fredagen, men lørdag er også en travl dag. Statistikken over indbrud topper i ferier og omkring jul og nytår.

Få 14 gode råd til at undgå indbrud i juleferien!

 

Kilde: Det kriminal præventive råd

 

« Tilbage til oversigt.

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: