Hvordan finder man nøglen til den gamle indvendige dør?

Er nøglen til din indvendige dør blevet væk? Muligheden for at finde en ny er muligvis her.

Mange kender det alt for godt! Nøglerne til de indvendige døre er blevet væk og du kan ikke låse ind til soveværelset eller badeværelset.

Fortvivl ikke, der er flere muligheder for at finde lige præcis den type nøgle, der passer i dine døre.

 

Vi har samlet en række bud på hvad du kan gøre for at finde frem til nøglerne, der passer til de mange forskellige typer af låse, der gennem tiderne er blevet sat på indvendige døre.

 

Flere muligheder

De fleste lejligheder har indvendige døre af ældre datoer fra før 1970 og der er flere muligheder for, hvilken nøgletype der kan passe. Det kan f.eks. være , RexDanziger, Amca eller Københavnernøgler.

 

Københavnernøglen og Rex nøglen

For Københavnernøgler og Rex nøgler findes der mange forskellige udgaver. Der er 35 forskellige Rex-nøgler (som enten går fra nr. 1-35 eller 100-135), hvor nummeret står på selve nøglen. På Københavnernøgler, er der ikke nummer på de 4 forskellige modeller, som findes. Det er dog muligt at måle sig frem til den rigtige nøgle, eller bestille de fire modeller, hvis du er i tvivl.

 

Danziger nøglen

Hvis nøglen til din gamle lås er en gammel Danziger-nøgle, kan du næsten altid afkode nøglen ved at kigge ind i nøglehullet. Her kan du sammenligne udskæringen med oversigten over de 64 Danziger-nøgleprofiler herunder. Når du finder den rigtige udskæring, kan du nemt og hurtigt bestille nøglen i dit byggemarkeder eller på webshops med låse.

 

 

Nogle gange, kan du på selve låsekassen se, hvilken nøgle der passer. Der vil være sat, et stempel ind på forsiden af låsekassen – så du skal ikke til at tage hele låsekassen ud af døren.

Du kan dog komme ud for, at nogle døre er importeret fra udlandet, hvilket gør det mere besværligt at skaffe den korrekte nøgle, da den højst sandsynligt ikke er tilgængelig på det danske marked. Det samme gælder for nøgler til meget gamle eller sjældne låse, hvor nøgletypen kan være taget af markedet.

 

De nyere døre har standardnøgler

Hvis du har en nyere dør mellem de forskellige rum i lejligheden, kan du ifølge webshoppen Billigsikring ud fra navnet på låsekassen, som regel finde den korrekte nøgle, da der i de nyere døre ikke er flere forskellige koder, men kun én standardnøgle pr. låsetype.

På Københavner-nøglen er det ikke muligt at aflæse noget nøglenummer – til gengæld findes der kun fire slags. Du kan måle dig frem eller bestille alle fire hjem og returnere de tre man ikke skal bruge.

Du kan også altid spørge i dit lokale byggemarked eller hos en låsesmed, om de kan hjælpe dig med, at finde frem til de rigtige nøgler.

Priser for REX, Danziger, Amca og Københavnernøgler er typisk omkring 50-60 kr. I nogle tilfælde kan standardnøgler kan fås ned til 10 kr. pr. stk.

 

Kilde: Bolius

 

« Tilbage til oversig

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: