Sådan sparer du IKKE batteri på din iphone!

Her gik vi og troede, at man bare skulle swipe apps væk på sin iPhone, når man ikke brugte dem og derved spare batteri på sin mobil. Men det er slet ikke sådan, man sparer batteri – tværtimod. Der er kun én enkelt app, du helst ALTID skal lukke ned, når du ikke bruger den.

Den opfattelse er der mange af os der har fået – at vi sparer batteri ved at lukke apps helt ned, når vi er færdige med at bruge dem.

Den meget velorienterede tech-blogger fra daringfireball.net, John Gruber, har sat sig for at undersøge bevismaterialet. Konklusionen er entydig i hans artikel:

‘You Should Never Force Quit Apps on iOS’ – Du skal aldrig gennemtvivnge lukning af apps i iOS (i iPhones styresystem).

John Gruber går i sin undersøgelse tilbage til grundlægger af Apple, Steve Jobs. I 2010 udtalte Steve Jobs sig om spørgsmålet og her sagde han, at man ganske roligt kunne fortsætte med at multitaske, og at der overhovedet ikke var nogen grund til at lukke ned for apps, mens man gjorde det.

Det samme svar får han fra Craig Federighi, der i dag står bag udviklingen af iPhones styresystem iOS. Craig gav i 2016 svar på selvsamme spørgsmål fra en bruger om netop dette emne.

Brugerens spørgsmål lød: “Lukker du selv ofte ned for apps, når du multitasker, og er dette nødvendigt for at spare på batteriet?”

Craig Federighis svar var kort og præcist: nej og nej.

Nu kommer svaret jo fra to Apple folk, så de har naturligvis en interesse i, at Apple produkterne fremstår så fejlfri som muligt. Men John Gruber havde yderligere kommentarer til spørgsmålet.

John Gruber opfordrer indledningsvis til, at man ikke bruger ekspedienter i Apple-butikker som orakler. En del brugere forklarer nemlig, at de har fået anbefalet at lukke ned for apps af iPhone-ekspedienter. John Gruber synes ikke selv, at man skal lade lade sig imponere af den type personale. Selv betragter han dem ikke som de store genier.

Så fik vi det på plads!

 

Derfor skal du ikke lukke dine apps ned på iPhone

For John Gruber er der to årsager til, at man ikke skal lukke sine apps i baggrunden på sin iPhone

  1. Den høje hastighed, som apps bliver genåbnet med på en iPhone.
  2. Den meget effektive måde, som apps blive frosset ned, når de ikke bliver brugt, hvilket frigør RAM til andre formål.

“… den er så god til dette, at det at fryse en frossen app op kræver meget mindre brug af processorkraft (og dermed energi) end at genstarte en app, der er blevet lukket helt ned,” forsikrer John Gruber. “

“Ikke alene hjælper det ikke noget at lukke apps ned, det gør også skade. Batteritiden på din mobil vil nemlig lide under det, og det vil tage meget længere tid at skifte mellem apps, hvis du lukker apps helt ned i stedet for at have dem liggende klar i baggrunden.”

 

Der er dog ‘en app, som skal lukkes ned!

Facebook app’en bruger rigtig meget batteri, når den er åben i baggrunden og den skal derfor altid helst lukkes ned, når den ikke bliver brugt.

Ifølge John Gruber findes der flere eksempler på funktioner hos Facebook, der er blevet ved med at køre, selvom Facebook-appen ikke har været i brug. John Gruber referererer i sit blogindlæg til et eksempel, hvor det var et audiospor fra Facebook, der blev ved med at køre videre, selvom facebook-appen ikke var i brug.

John Gruber mener dog ikke at man skal lade sig afskrække af Facebooks dårlige eksempel.

Du kan læse hele John Grubers indlæg HER.

 

Kilde: idenyt.dk

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: