Hvis du taber din mobil i toilettet, skal du gøre sådan her!

Der findes mange gode råd om, hvad du kan gøre for at redde din telefon fra druknedøden. Men ikke alle råd virker – her er hvad du skal gøre!

 

Når du er så uheldig at mobilen ender i toilettet, tænker de fleste af os nok at den er død. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet, for der er gode råd at hente i kampen om at genoplivning af din mobil.

Men vær dog opmærksom på, at det ikke er sikkert, at mobilen står til at redde. Fugt og vand er nogle af de mest ødelæggende skader på din mobil.

Men inden du giver op på din mobils levetid, kan du afprøve guiden nedenfor og øge chancerne for genoplivning af din mobil.

 

Step 1. – Tag mobil hurtigt op af vandet!

Hvis mobilen er under vand for længe, vil den kortslutte. Derfor skal du skynde dig at tage mobilen op af toilettet.

Der er væsentlig bedre chancer for at redde mobilen, hvis du taber den i en ren kumme. Både af hygiejnemæssige årsager, men også fordi urin er indeholder salt, og salt leder strømmen, så mobilen vil kortslutte hurtigere.

 

Step 2. – Lad mobilen være slukket

Hvis din mobil stadig er tændt, når du får den op af toilettet, skal du slukke den med det samme. Hvis mobilen er slukket, når du får den op af vandet, skal du lade den være slukket.

Som step 1 fortæller, er vand og elektricitet en dårlig kombination, så hold mobilen slukket, så den ikke kortslutter.

 

Step 3. – Skil mobilen ad og lad den tørre

Du starter med at tørre mobilen udenpå. Du må ikke vende og dreje eller ryste den for at få vandet ud – det kan have den helt modsatte effekt og vandet vil muligvis fordele sig yderligere i mobilen.

Hvis du kan skille mobilen ad, bør du gøre det, og tørre de enkelte dele – både batteri og simkort. Lad mobilen ligge skilt ad og tørre – uden delene i. Derudover skal du fjerne stik og cover, hvis du har det på og i mobilen. Det kan også indeholde vand.

 

Step 4. – Brug en radiator eller en pose med ris i tørreprocessen

Hvis du har mulighed for det, kan du lægge mobilen og de forskellige dele på en radiator med svag varme. Lad den ligge i et døgns tid.

Et andet godt råd er, at lægge mobilen i en pose med ris i et døgn. Det er dog et råd, som har delte meninger, fordi risene kan ødelægge mobilen, hvis de kommer ind i mobilen. Men da ris er virkelig godt til at suge fugt, så er det værd at prøve, og med lidt forsigtighed er det et godt råd, der muligvis kan redde din telefon.

 

Step 5. – Tænd mobilen

Der er nu gået et døgn og spændingen skal udløses. Tænd mobilen.

Hvis alt vandet er væk, og den første kortslutning ikke ødelagde noget, er der gode chancer for, at du kan tænde mobilen igen.

Hvid mobilen tænder, bør du først og fremmest hive vigtig data ud, som du ikke vil miste. Mobilen kan godt have taget skade, selv om den tænder. Det kan være alt fra, at lyden ikke virker eller batteriet bliver dårligt.

Hvis mobilen ikke tænder, kan du prøve at lægge den til tørre i længere tid. Det kan tage helt op til en måned før, mobilen er gennemtør.

Hvis du stadig ikke kan få liv i mobilen, er den med stor sandsynlighed helt ødelagt.

Tjek evt. om din forsikring dækker. Du kan også tage den ned til en af de mange reparationsshops og se om de kan gøre yderligere.

 

Og sidst men ikke mindst, hold dig fra “gode råd” som indeholder ovn og hårtørrer – mobilen kan tage stor skade af for meget varme.

 

 

Kilde: idenyt.dk

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: