Sådan undgår du at dine spejle dugger!

Vi kender det – spejlene dugger og er en tidsrøver om morgenen. Vi har samlet 5 gode tips, så du kan spare både tid og irritation!

 

Du træder ud efter et varmt bad og spejlet er så dugget, at du ikke kan se dig selv. Især om morgenen, hvor man ofte har travlt, er det irriterende at skulle vente på at duggen forsvinder af sig selv og man prøver desperat at tørre det væk med hænderne – uden den store virkning. Men  med disse tips forhindrer du spejlene i at dugge.

 

Tip # 1 – Barberskum

Ved brug af barberskum, kan du holde dine spejle fri i op til flere uger. Alt du skal gøre er at smøre spejlet ind i barberskum og tørre efter med en ren klud/viskestykke.

 

Tip # 2 – Eddike

Eddike er den mest miljøvenlige metode, at holde sine spejle dugfri, da eddike ikke indeholder kemikalier. Eddike vil holde dine spejle dugfri i et par dage. Du laver en blanding af 1 del vand og 1 del eddike og hælder det på en sprayflaske – genbrug evt. en tom rudepuds flaske eller lign. – og tilsætter et par dråber opvaskemiddel. Spray blandingen på spejlet og tør efter med en ren klud/viskestykke.

 

Tip # 3 – Opvaskemiddel

Opvaskemiddel kan holde spejlet fri af dug en dags tid. Tag et par dråber opvaskemiddel på hænderne og tilsæt lidt vand. Smør spejlet ind i et tyndt lag og tør efter med køkkenrulle.

 

Tip # 4 – Anti-dug spray

Du kan finde mange forskellige anti-dug produkter på markedet, som forhindrer dine spejle i at dugge til. Der findes anti-dug sprays til en billig penge, som sprøjtes på spejlet og blot tørres af med en ren klud/viskestykke – her holder det spejlet fri af dug indtil spejlet skal pudses.

Du kan også få anti-dug film, som sættes på spejlene og danner en tynd hinde, som forhindrer duggede spejle fuldstændig.

 

Tip # 5 – Brug føntørren

Hvis du ikke har nået, at forsøge dig med et af de forebyggende tips, som er nævnt ovenfor og nu står med et dugget spejl, kan du med fordel ty til føntørreren. Luften fra føntørren vil hurtigt få duggen til at fordampe, så dit spejl igen er dugfrit.

 

Kilde: idenyt.dk

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: