Generalforsamling – sådan stiller du dit spørgsmål eller forslag

Har du et spørgsmål til en generalforsamling?

Hvis du har et spørgsmål til en generalforsamling, er det vigtigt at du gør dig klart, om det er en generel holdning du har, om et givet emne eller om det er noget der skal stemmes om.

Hvis det er noget, der skal stemmes om, er det vigtigt at være opmærksom på, om det er en ændring af foreningens vedtægter eller foreningens husorden.

En vedtægtsændring skal, som udgangspunkt vedtages, af 2/3 af de fremmødte stemmer inkl. fuldmagter.

En ændring af husordenen kan derimod, som udgangspunkt, vedtages af 50% af stemmerne inkl. fuldmagter.

Det kan dog variere fra boligforening til boligforening, det er derfor vigtigt at man tjekker sine vedtægter om husordenen.

Det er i det hele taget en rigtig god ide, at man har læst indkaldelsen og de papirer der følger med.

På den måde er du fuldstændig sikker på hvordan du stiller sit spørgsmål.

Vær opmærksom på, at der er en frist for, hvornår man senest kan indsende sit spørgsmål eller forslag, så det ikke indsendes for sent. Indsendes spørgsmålet eller forslaget for sent, kan det ikke nå at komme med på generalforsamlingen og du risikerer at skulle vente til næste generalforsamling.

Et godt råd, er at vende spørgsmålet eller forslaget med bestyrelsen først. På den måde er du sikker på, at få alle detaljer med og på at det juridiske er i orden.

 

« Tilbage til oversigt

Log på ProBo


Klik på linket nedenfor og log på din ejendoms ProBo, hvor du kan hente ejendommens nøgledokumenter m.m.


https://probo.dk/

Hvad leder du efter?


Brug formularen til at finde det du søger i vores mange artikler omkring andelsboliger, ejerboligforeninger og ejendomsadministration: