TRANSPARENT OG MÅLSIKKER Byggestyring

Byggestyring, når byggeprojektet skal køre efter bogen

Byggestyring er alfa og omega, når større byggeprojekter skal være færdige til tiden. Og ofte trækker ejerforeninger og andelsboligforeninger også på ekstern byggestyring til mindre projekter.

Uanset projektets størrelse er der mange grunde til at hive erfarne, specialiserede kræfter ind:

I slipper for at

  • overskue detaljer i et projekt, I ikke har nogen erfaring med
  • blive forstyrret af håndværkere eller beboere, mens I er på arbejde, hvis der er et problem
  • håndtere naboer, der brokker sig

I stedet kan den byggetekniske rådgiver

  • besvare alle spørgsmål – og håndtere evt. brok
  • tjekke løbende, at projektet skrider planmæssigt fremad – og gribe ind, hvis det ikke er tilfældet
  • tale håndværkernes sprog og udfordre dem, hvis det skulle blive nødvendigt.

For de håndværkerprojekter I sikkert har hørt om – og frygter – behøver ikke at lande hos jer. Det kan vi hjælpe jer med at undgå, hvis I booker byggestyring gennem os.

I får den rette byggestyrer til jeres projekt

Byggestyring er ikke bare byggestyring. For det gode match afhænger blandt andet af

  • konkret hvilket projekt, I skal have løst
  • byggeriets samlede budget
  • om der er tale om nybyggeri, renovering, tag, altan eller svalegang
  • om I i forvejen samarbejder med nogle af de håndværkere, der skal løse opgaven.

Vi bidrager til, at I finder en byggeteknisk rådgiver, som passer specifikt til jer, og det er en af grundene til, at vi har så gode erfaringer på området. Vi har nemlig ikke en eller to faste byggerådgivere på kontoret, som vi sender ud til alle opgaver. Nej vi vælger en ekstern, vi i forvejen har gode erfaringer med – netop ift. opgaver som jeres. Det betyder, at I er sikre på, at få markedets bedste til opgaven.

Sådan foregår byggestyring gennem os

Rent praktisk samarbejder vi tæt med den byggetekniske rådgiver, så I skal ind over så lidt som muligt. Som regel er jeres opgave størst ift. at definere jeres ønsker og få projektet stemt igennem på generalforsamlingen. Vi hjælper jer selvfølgelig med begge dele.

Proceduren er som følger:

  1. I holder et møde med den byggetekniske rådgiver, hvor I fortæller om jeres ønsker til byggeriet. Evt. med udgangspunkt i tilstandsrapporten.
  2. Byggeteknisk rådgiver indhenter tilbud og udarbejder et oplæg på baggrund af jeres ønsker og vi udarbejder et budget for, hvordan projektet vil påvirke jeres økonomi. Både foreningens økonomi og den enkelte ejer eller andelshaver samt andelsværdien.
  3. Herefter holder alle 3 parter møde. I i bestyrelsen, vi fra Vest Administrationen A/S og byggeteknisk rådgiver. Vi gennemgår både de indhentede tilbud og økonomien i de forskellige forslag. Med vores særlige økonomiske beregner kan vi let se, hvilken forskel det vil gøre økonomisk, om I vælger en løsning frem for en anden – eller justere på nogle af detaljerne.
  4. Når vi har et konkret, gennemarbejdet oplæg, holder vi et vi et beboermøde. Her kan beboerne stille byggetekniske spørgsmål til byggeteknikeren og få afklaret økonomiske forhold – både for den enkelte beboer og for foreningen.
  5. Herefter holder vi en generalforsamling, hvor såvel byggeplaner som budget vedtages.
    Når vi holder to forskellige møder med hver deres formål, har vi gode erfaringer med, at byggeprojekterne vedtages. For der kommer ro på processen, og ingen oplever at blive presset til at tage stilling med det samme.
  6. Når projektet og tidsplanen er vedtaget, planlægger vi selve arbejdet med byggeteknisk rådgiver og de valgte håndværkere og holder styr på økonomien. Både ift. at betale regningerne til tiden og at sikre, at de aftalte delopgaver er løst tilfredsstillende, før vi betaler.
  7. Byggeteknisk rådgiver sikrer løbende, at kvaliteten af arbejdet er tilfredsstillende, og at håndværkerne følger planen. Og han ved præcist, hvad han skal tjekke hvornår, så håndværkerne hurtigt kommer tilbage til planen igen, hvis noget skrider. Det er jeres garanti for, at alt kører som det skal.
  8. Når byggeriet er afsluttet, tjekker byggeteknisk rådgiver det hele sammen med den ansvarlige for byggeriet. I i bestyrelsen er også meget velkomne til denne gennemgang.
  9. Efter 1 år og 5 år tjekker byggeteknisk rådgiver igen, at alt er som det skal være. Hvis fejl og mangler er opstået, sørger han selvfølgelig for, at byggeriet igen bringes i orden.

Sådan.

9 sikre punkter, der sikrer jer det vellykkede byggeri, I kan have glæde af i mange år.

Skal vi også hjælpe jer med byggestyring

Så kontakt byggesagsansvarlig, Cand. Jur, Lene Raahauge på 33 28 02 25, send en mail eller udfyld kontaktformularen.

For at vi kan sikre det gode resultat, tilbyder vi kun byggestyring til kunder, vi allerede løser administrationsopgaver for. Er I ikke kunder i forvejen, og lyder vores model troværdig og attraktiv, kan det være, at netop nu er det rette tidspunkt til at skifte administrationsfirma. For skifter I over til os, vil vi rigtig gerne hjælpe jer med byggestyring også.  I så fald kan Lene sætte et indledende møde op, hvor administrationschef og partner Timmy Lund også deltager og kan fortælle jer om administration.

 

VI VARETAGER ALLE PROJEKTTYPER

Vi hjælper jeres forening med alle typer byggeprojekter. Vest Administrationen har branchens største erfaring i byggestyring, og vi er kendt for at levere byggestyring, hvor budgetterne holder.

Lene Raahauge
Byggesagsansvarlig, Cand. Jur,
Juridisk kandidatuddannelse fra Københavns Universitet 33 28 02 25

MERE OM BYGGESTYRING

I Vest Administrationen har vi i mere end 30 år hjulpet vores kunder med byggestyring. Dele af den erfaring har vi samlet i guide, som du kan downloade. Du kan bl.a. læse om, hvad en byggesag typisk involverer, og hvordan vi hjælper jer sikkert igennem den med et budget, der holder og en leverance, der er i top.

 

BYGGEPROJEKTETS FORLØB

BESLUTNINGSPROCESSEN

På baggrund af en tilstandsrapport eller foreningens ønsker udarbejder den byggetekniske rådgiver et oplæg, som sammen med byggeadministratorens økonomiske oplæg er udgangspunktet for generalforsamlingens godkendelse.

Når rapporterne fra den byggetekniske rådgiver foreligger, udarbejder Vest Administrationen et budget ud fra foreningens aktuelle boligforeningsøkonomi. Her kan bestyrelsen se, hvordan en byggesag påvirker såvel foreningens økonomi samt den enkelte andelshavere/ejer. Samt i andelsboligforeninger om det vil påvirke andelsværdien.

Herefter inviterer Vest Administrationen bestyrelsen til et møde, hvor den byggetekniske rådgiver gennemgår tilstandsrapporten og vedligeholdelsesplanen for den tekniske del, og Vest Administrationen gennemgår økonomien samt forløbet i en byggesag. Med Vest Administrationens unikke værktøjer, har vi mulighed for på mødet at ændre i budgettet, således at det med det samme kan ses, hvilken forskel det gør økonomisk (både for foreningen og den enkelte beboer) at eksempelvis vælge èt vedligeholdelsesarbejde fremfor èt andet.

Vest Administrationen hjælper bestyrelsen med at afholde beboermøde, hvor alle kan stille byggetekniske spørgsmål og få afklaret økonomiske forhold - både for den enkelte beboer og for foreningen. Det sikrer et optimalt beslutningsgrundlag for alle.

En byggesag skal vedtages på generalforsamling. Med det forudgående beboermøde og ved et grundigt forarbejde sikrer Vest Administrationen, at alle vigtige aspekter er tænkt igennem før den endelige beslutning og ingen presses til at tage stilling til noget for tidligt.

BYGGEFASEN

Når selve arbejdet går igang har administrator en vigtig rolle i at holde styr på, at arbejdet udføres i overensstemmelse med det aftale. Dette gøres sammen med den byggetekniske rådgiver. Derudover styrer administrator løbende økonomien, også sammen med den byggetekniske rådgiver. Som den gennemgående figur i et byggeprojekt er det også administrator, der har dialog med beboere, bygherre og deltager i byggemøder. Og i sidste ende står administrator for det afsluttende byggeregnskab.

BYGGETEKNISK RÅDGIVER

Den byggetekniske rådgiver er afgørende for et vellykket projekt. Vi har samlet nogle af de vigtigste råd til valg af byggeteknisk rådgiver, som I kan bruge til jeres næste projekt.

TILSTANDSRAPPORT

Tilstandsrapporten er forenings vigtigste redskab til at sikre en sund bygning.

ALTANER

Skal I også have altaner i jeres forening? Vest Administrationen kan hjælpe.

Cases

Vores kunder fortæller, hvorfor de er glade for Vest Administrationen

DET SIGER VORES KUNDER

VI GØR DET LET AT SKIFTE TIL VEST ADMINISTRATIONEN

Byggestyring kræver god planlægning og godt samarbejde fra alle parter. I Vest Administrationen har vi lang erfaring med at få det hele til at gå op i en højere enhed. Læs mere om byggestyring i vores vidensbase.

VIDEN BYGGESTYRING

HOLD DIG OPDATERET

Her har du muligheden for at få værdifuld viden om ejendomsadministration af andels- og ejerboligforeninger. Vi vil hellere levere kvalitet end kvantitet til dig, så forvent ikke mere end 1-2 informationsemails om måneden.

KONTAKT OS

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen og vores venlige og dygtige reception hjælper dig.