På baggrund af en tilstandsrapport eller foreningens ønsker udarbejder den byggetekniske rådgiver et oplæg, som sammen med byggeadministratorens økonomiske oplæg er udgangspunktet for generalforsamlingens godkendelse.
Herefter udarbejder den byggetekniske rådgiver den færdige beskrivelse af arbejdet inkl. tegninger, tilbudslister o.l. Dette danner udgangspunkt for den egentlige tilbudsgivning.
Materialet skal være detaljeret, således der ikke er nogen tvivl om, hvad der ønskes udført. Jo mere detaljeret materialet er, jo større chance er der for at undgå de såkaldte "ekstra"-arbejder.
Herefter sendes materialet ud i licitation for at indhente tilbud på arbejderne. Der er forskellige måder at gøre det på eks. offentlig og indbudt licitation samt underinddelinger som hovedentrepriser og fagentrepriser. Dette er alt sammen noget, som den byggetekniske rådgiver hjælper med, for at sikre at arbejderne udføres bedst og billigst muligt.
Foreningen indgår herefter kon¬trakt med den/de lavestbydende entreprenører. Under byggeriet sørger den byggetekniske rådgiver for selve byggestyringen og repræsenterer i alle de væsentlige forhold foreningen i forhold til entreprenører og håndværkere. Det er den byggetekniske rådgiver, som sørger for byggeledelsen, således at byggearbejderne udføres i overensstemmelse med det aftalte projekt. Endeligt skal teknikeren i samarbejde med bestyrelsen og byggeadministratoren sørge for såvel den tidsmæssige som den økonomiske styring af opgaven.
Når byggeriet er tilendebragt, laves den egentlige afleveringsforretning, og på et- og femårsdagen for byggeriets afslutning undersøge, om der i det forløbne år skulle være kommet fejl og mangler, som efterfølgende skal rettes af entreprenørerne.