Vest Administrationen anbefaler altid, at bestyrelsen tager kontakt til en byggeteknisk rådgiver fra starten af, således bestyrelsen har en uvildig rådgiver. Den byggetekniske rådgiver kan blandt andet give sin vurdering af, om ejendommen kan holde til at der bliver opsat altaner, hjælpe jer med at indgå en aftale med et altanfirma, ansøge kommunen og meget mere.
Vest Administrationen hjælper gerne med navne på byggetekniske rådgiver, som har hjulpet andre af vores foreninger, og som har stor erfaring med og kompetence i rådgivning i forbindelse med opsætning af altaner.
Når den byggetekniske rådgiver har givet overslag over prisen for et projekt i jeres ejendom, foreslår vi et møde med os, hvor budgettet gennemgås, og vi fortæller om de finansieringsformer, der er muligt. Herunder mulighederne for individuelle eller fælles løsninger. På den måde får bestyrelsen et overblik over, hvad en altan ca. koster.
Derefter inviteres der evt. til et beboermøde, således at bestyrelsen kan finde ud af hvor mange i foreningen, der er interesserede i at få opsat altan. Fordelen ved afholdelse af et beboermøde forud for en generalforsamling er, at der ikke skal træffes nogen beslutning, men at bestyrelsen får beboernes input og får ”vejet stemningen”, således bestyrelsen får en idé om, hvor mange der ønsker at være med.
Såfremt bestyrelsen føler der er opbakning til altanprojektet, indkaldes der til generalforsamling, for at projektet kan blive endelig vedtaget.
Når beslutningen er truffet, indgås aftaler med den byggetekniske rådgiver og Vest Administrationen. Herefter sender den byggetekniske rådgiver projektmateriale ud til de valgte firmaer, der opsætter altaner, og processen er i gang.