Altan

VI HJÆLPER JER TIL

AT FÅ GENNEMFØRT JERES ALTANPROJEKT

Drømmer I om, at kunne sidde og nyde solen på jeres egen altan, men er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, så tøv ikke med at kontakte Vest Administrationens byggeafdeling. Vi vil gerne hjælpe jer i processen. Der er der nogle indledende øvelser, der skal klares. Først og fremmest skal ejendommen kunne holde til, at der kan blive opsat altaner på den. Derudover kræver det, at der i foreningen er folk, der tager initiativ til og agerer tovholdere på altanprojektet (se yderligere info om altaner og andelsboligforeninger længere nede på siden). Vi har god og stor erfaring med nedenstående fremgangsmåde:

SE MERE OM PROCESSEN
Vest Administrationen anbefaler altid, at bestyrelsen tager kontakt til en byggeteknisk rådgiver fra starten af, således bestyrelsen har en uvildig rådgiver. Den byggetekniske rådgiver kan blandt andet give sin vurdering af, om ejendommen kan holde til at der bliver opsat altaner, hjælpe jer med at indgå en aftale med et altanfirma, ansøge kommunen og meget mere. Vest Administrationen hjælper gerne med navne på byggetekniske rådgiver, som har hjulpet andre af vores foreninger, og som har stor erfaring med og kompetence i rådgivning i forbindelse med opsætning af altaner.
Når den byggetekniske rådgiver har givet overslag over prisen for et projekt i jeres ejendom, foreslår vi et møde med os, hvor budgettet gennemgås, og vi fortæller om de finansieringsformer, der er muligt. Herunder mulighederne for individuelle eller fælles løsninger. På den måde får bestyrelsen et overblik over, hvad en altan ca. koster.
Derefter inviteres der evt. til et beboermøde, således at bestyrelsen kan finde ud af hvor mange i foreningen, der er interesserede i at få opsat altan. Fordelen ved afholdelse af et beboermøde forud for en generalforsamling er, at der ikke skal træffes nogen beslutning, men at bestyrelsen får beboernes input og får ”vejet stemningen”, således bestyrelsen får en idé om, hvor mange der ønsker at være med.
Såfremt bestyrelsen føler der er opbakning til altanprojektet, indkaldes der til generalforsamling, for at projektet kan blive endelig vedtaget.
Når beslutningen er truffet, indgås aftaler med den byggetekniske rådgiver og Vest Administrationen. Herefter sender den byggetekniske rådgiver projektmateriale ud til de valgte firmaer, der opsætter altaner, og processen er i gang.

ET STÆRKT NETVÆRK

Igennem vores mere end 30 års erfaring med byggestyring har vi opbygget et netværk af de mest kompetente samarbejdspartnere. Det kommer både os og jer til gavn, når der skal bygges og renoveres. Fordelene ved at have et stort netværk er mange. Der er stor forskel på typen af projekter, og vi kan altid pege på den rigtige leverandør, så det matcher med opgaven. Kræver det stor erfaring i dialog med myndighederne, er det måske én samarbejdspartner, mens det kan være en anden, hvis det er mere teknisk håndværk, der skal laves. I kan derfor trygt benytte jer af vores netværk til jeres næste byggesag.

KONTAKT OS VEDR. JERES PROJEKT

Står I og overvejer et byggeprojekt i jeres forening? Med mere end 30 års erfaring kan vi guide jer sikkert igennem projektet, så I får det ønskede resultat og et budget, der holder. Kontakt os via formularen eller kontakt Lene direkte.

Lene Raahauge
Byggesagsansvarlig, Cand. Jur,
Juridisk kandidatuddannelse fra Københavns Universitet 33 28 02 25

Cases

Vi er glade, når vores kunder er glade. Vi har samlet er række cases, så du kan se hvorfor.

DET SIGER VORES KUNDER

ALTANER OG ANDELSBOLIGFORENINGER

Påvirker opsætning af altaner andelsværdien?

Nej, det gør den ikke. Forklaringen er, at den værdistigning, som boligforeningen har i forbindelse med at sætte en altan op, modsvares blot af en ny tilsvarende gæld i ejendommen.

Eksempel: Hvis foreningen foretager en investering på 20 altaner, svarende til ca. kr. 2 mil., så stiger ejendommen typisk med det selvsamme beløb. Omvendt, så stiger gælden med det selvsamme beløb. Det giver derfor et nul i det samlede regnestykke. Hvis foreningen har pengene i forvejen, vil det give det samme resultat, da man blot reducerer et aktiv i boligforeningen.

HOLD DIG OPDATERET

Her har du muligheden for at få værdifuld viden om ejendomsadministration af andels- og ejerboligforeninger. Vi vil hellere levere kvalitet end kvantitet til dig, så forvent ikke mere end 1-2 informationsemails om måneden.