Fire dages arbejdsuge

Fire dages arbejdsuge

Vest Administrationen har i dag en fuldt implementeret fire-dages arbejdsuge. Det har vi faktisk haft siden september 2022. Tankerne blev sat i gang tilbage i 2020 på vores årlige fællesseminar, hvor et inspirerende foredrag af tidligere medlem af guld-fireren, Viktor Feddersen. Et spørgsmål blev ved med at hænge i luften - hvad skal der til for, at Vest Administrationen kan blive administrationsbranchens guld-firer? Vi er allerede rigtig gode til vores arbejde. Det beviser vores solide regnskaber og vores top 10 placering i Great Place to Work, men vi vil gøre noget ekstra og noget unikt.

Hvorfor gør vi det

Vi har i Vest Administrationen altid haft fokus på, at der skal være tid til andet end arbejde. Vi mener, at der selvfølgelig skal være tid til at være sammen med familien, dyrke sin hobby eller hvad man nu vil bruge sin egen, private tid på. Fritid skal være lig med frihed. Det er også en af grundene til, at ancienniteten er høj og sygefraværet lavt, vi passer på hinanden, så vi kan passe vores kunder, og det vil vi blive ved med. Men at kunne give en hel ekstra fridag om ugen betyder også, at vi vil være mere motiverede og oplagte, når vi er på arbejde. Det viser alle erfaringer indtil videre. Vi tror også på, at dette betyder, at vi kan levere en bedre service til vores kunder, når medarbejderne er mere veloplagte. Og apropos det der med erfaringer fra andre, så har vi igennem et år snakket med rigtig mange, der har prøvet det. Og de er vilde med det, og vi er vilde med idéen!

Hvordan gør vi det

Vi udnytter vores i forvejen meget stærke processer, hvor vi automatiserer, alt hvad vi kan komme i nærheden af. Derudover, og det er noget af det, der har fyldt rigtig meget i processen, så har vi kigget hele vejen rundt i organisationen for at se, hvor vi har spildtid. For lad os bare være ærlige, vi er allesammen skyldige i at opfinde projekter og møder, som måske ikke var så relevante alligevel. Det er vi godt på vej til at komme til livs, ved fx at oprettet fælles fokus zoner hvor ingen forstyrrer hinanden, korte møder ned (eller helt fjerne dem) og som minimum have udfyldt en mødeskabelon med tydelig angivelse af formål, forberedelse, agenda mv. samt bruge endnu mere smart teknologi med hjælp fra fx Witrics. Til at hjælpe os har vi haft besøg af flere eksterne oplægsholdere, herunder Pernille Abildgaard, Dennis Nørmark (se video længere nede på siden) og Michael Pedersen fra CBS (se video længere nede på siden). Vi er også med i Pernille Abildgaards netværk om fire dages arbejdsuge, hvor vi henter inspiration fra virksomheder, der alle har eller planlægger at indføre fire dages arbejdsuge, som Abtion, Metronome, Arkitema, Molt Wengel, Amnesty International Danmark, Nordic Sustainability, Institut for Cyber Risk, Retio, SustainX, Dansk Stalking Center, LEGO House.

Hvad med kunderne?

Det skal selvfølgelig ikke gå ud over kunderne. Vi arbejder på at sikre tilgængelighed, så ingen kunder føler, at de får en dårligere service, tværtimod. Vores mål er, at man som kunde får mere kvalificeret sparring og rådgivning, når man har det behov, men samtidig kan finde svar på mere generelle spørgsmål via vores digitale kanaler. Vi har som forberedelse undersøgt vores processer (endnu engang) for at se, hvor vi kan spare tid, og så har vi kigget på, hvornår der er færrest henvendelser. Oversigten nedenfor taler sit tydelige sprog, om fredagen er der bare færre, der vil tale med os.

Antal indgående opkald i gennemsnit i 2022

Mandag 130

Tirsdag 117

Onsdag 104

Torsdag 115

Fredag 96

EFFEKTIVITET

I Vest Administrationen har vi fokus på at undgå pseudoarbejde. Det er spild af tid og ineffektivt. Det er også nødvendigt at undgå, når vi skal have fire dages arbejdsuge. Vi var så heldige at blive inspireret af en af den dygtigste på området, Dennis Nørmark, der gav os gode tips og tricks til at holde fokus på det værdiskabende for vores kunder. Se et kort udsnit i videoen.

LEDELSE

Når man går fra fem til fire dage om ugen, er der flere ting, man skal være opmærksom på i organisationen. Det mener i hvert fald Michael Pedersen fra CBS. Han i en lang årrække forsket i ledelse og organisationer, de seneste år også i fire dages arbejdsuge. Hør hans vigtigste input til Vest Administrationen i videoen her.

ADFÆRD

I alle forandringsprocesser er adfærd afgørende. Det gav Mette Vang gode input til og eksempler på, fx vigtigheden af at have et stærkt rodnet i virksomheden. Mette Vang er tidligere HR-chef og arbejder i dag med forandringsprocesser.

Artikler

Vi har været så heldige, at andre også finder vores vej mod fire dages arbejdsuge interessant.

- EjendomDanmark artikel om Vest Administrationens fire-dages arbejdsuge side 38-40

FÅ ET TILBUD

Få et tilbud på den administrationsløsning, der passer til jeres behov.

PRISER

Vi sammensætter en administrationsløsning efter netop jeres behov, men en række ydelser har faste priser.

VORES MEDARBEJDERE, JERES TEAM


Hvis du endnu ikke er overbevist om, at Vest Administrationen skal være jeres nye administrator, kan et kig på vores medarbejdere måske hjælpe. Kompetencerne er i top, til gavn for både jer som bestyrelse og alle beboere i jeres forening.

MØD HELE TEAMET

DET SIGER VORES KUNDER

HOLD DIG OPDATERET

Her har du muligheden for at få værdifuld viden om ejendomsadministration af andels- og ejerboligforeninger. Vi vil hellere levere kvalitet end kvantitet til dig, så forvent ikke mere end 1-2 informationsemails om måneden.