Certificeret Great Place to Work®-virksomhed

Vi er glade og stolte over, at vi for fjerde år i træk er blevet certificeret Great Place to Work®-virksomhed.

Vest Administrationen A/S blandt Danmarks bedste arbejdspladser igen - nu i top 10

For fjerde år i træk er Vest Administrationen A/S i 2020 certificeret af det internationalt anerkendte Great Place to Work® som en af Danmarks bedste arbejdspladser. I 2021 er vi kommet med i det rigtig fine selskab blandt arbejdspladser med 20-49 ansatte med en top 10 placering. Vi har hele tiden fokus på trivsel blandt vores medarbejdere, så alle gode kompetencer kommer i spil til gavn for både organisationen og kunderne.

På et firmamøde for fire år siden foreslog vores ejendomsadministrator Ole Mortensen, at vi skulle deltage i konkurrencen Danmarks Bedste Arbejdsplads® 2017. Hos Vest Administrationen A/S er vi altid lydhøre over for gode ideer, så allerede samme uge var tilmeldingen sendt afsted. Vest Administrationen A/S har dermed opnået certificeringen, hver gang vi har deltaget.

Hvad skal der til for at blive certificeret?

For at blive certificeret Great Place to Work®-virksomhed skal man igennem et certificeringsprogram. Programmet er baseret på to undersøgelser. En medarbejderundersøgelse og en kulturprofilundersøgelse. Dermed tages højde for både medarbejdernes oplevelse af arbejdspladsen og arbejdspladsens ledelses- og organisationspraksis. For at få en certificering er der nogle fastlagte procenter, der skal opnås i begge undersøgelser.

Glade medarbejdere giver glade kunder

Når det er vigtigt for os at være en god arbejdsplads, er det også for vores kunders skyld. Hvis du kommer glad på arbejde, har du overskud til at være smilende og imødekommende over for kunderne. Derfor hænger tilfredse medarbejdere tæt sammen med vores vision ”Vi gør det nemt at være bestyrelse”, siger Timmy Lund, advokat og administrationschef hos Vest Administrationen A/S.

En god arbejdsplads er en god forretning

Ifølge Dansk Erhverv har det vist sig, at arbejdet med Danmarks Bedste Arbejdspladser® har givet en unik indsigt i, hvad der skal til for at skabe en god arbejdsplads. Det kan betale sig at investere i medarbejdere og skabe en god arbejdsplads. På Danmarks Bedste Arbejdspladser® bliver medarbejderne længere, de har lavere sygefravær, og afkastningsgraden er højere end hos andre virksomheder. En god arbejdsplads er med andre ord en god forretning.

Tillid, stolthed og fællesskab

Nøglen til at komme på listen over Danmarks Bedste Arbejdspladser® ligger i tillid, stolthed og fællesskab. Ifølge Liselotte Jensen, administrerende direktør i Great Place to Work® Danmark, er disse parametre afgørende, hvis man skal skabe en god arbejdsplads, hvor samarbejde, relationer og resultater går hånd i hånd. Noget, der ikke skabes af sig selv, men ved, at ledere og medarbejdere går sammen om at udvikle rammerne om den gode arbejdsplads.

Nogle af de vigtigste highlights fra Great Place to Works® analyser blandt Danmarks bedste arbejdspladser viser, at:

- en tillidsbaseret kultur er en stærk driver for succes og afgørende for at fastholde medarbejdere.

- virksomhederne opfatter deres medarbejdere som afgørende for succes, og de har stor fokus på faglig udvikling og tværfagligt samarbejde.

- udvikling tænkes ind i hverdagen i modsætning til tidligere, hvor fokus lå på eksterne kurser.

- virksomhederne har udskiftet de årlige performance-reviews til feedback i den daglige opgaveløsning eller månedlige eller kvartalsvise 1:1-samtaler.

- fokus på få udvalgte talenter er udskiftet med i stedet at se alle medarbejdere som talenter og give dem mulighed for, at de kan udnytte deres fulde potentiale.

- fællesskab og samarbejde står højt på dagsordenen, og det praktiseres ved at have virksomhedsdage og ”ud af huset”-oplevelser.

Fakta om Great Place to Work® Danmarks Bedste Arbejdsplads®

Great Place to Work® er et internationalt certificeringsprogram, der har eksisteret i Danmark siden 2001, og hvert år kårer de Danmarks bedste arbejdspladser blandt de certificerede virksomheder. Kåringen sker med udgangspunkt i undersøgelser af medarbejdertrivsel og arbejdskultur. Undersøgelserne måler på parametre som tillid, troværdighed, respekt, stolthed, fællesskab og retfærdighed.

Great Place to Work® anerkender de bedste arbejdspladser i 51 lande verden over. Listen med de bedste arbejdspladser er baseret på medarbejderundersøgelser og kulturevalueringer på mere end 7.000 arbejdspladser og mere end 10 millioner medarbejderbesvarelser.

Igen i 2019 kårer Great Place to Work® Danmarks Bedste Arbejdspladser®. Kåringen sker i samarbejde med Dansk Erhverv.

Er du nysgerrig efter at vide, hvem der deltager, kan du læse mere på Great Place to Works danske hjemmeside, greatplacetowork.dk.