BLIV KLOGERE BESTYRELSESAKADEMI

TEMA

OVERDRAGELSE AF ANDELSBOLIG, VEDLIGEHOLD OG FORBEDRINGER

Salg af enheder i en andelsboligforening kan have mange faldgruber. Er du også i tvivl om, hvad jeres rolle som bestyrelse er? Og hvad gør andre? Ved I, hvad der kategoriseres som vedligeholdelse, og hvad der er forbedring, når der laves renovering i jeres forening?

VIDEO

Her kan du se optagelsen fra modulet og få et indblik i salg og overdragelse af andelsboliger og principper for vurdering af af vedligehold vs. forbedringer.

MODULBESKRIVELSE

På dette modul af bestyrelsesakademiet klæder vi bestyrelsen på til at sikre, at alle oplever en fornuftig proces. Vi kommer fx omkring:
- Hvorfor vedtægterne er vigtige, når der skal sælges en enhed i foreningen. Det er vedtægterne, der bestemmer, hvem du må sælge til. Men hvad kan og må man skrive ind?
- Hvorfor det er vores anbefaling, at der ved salg af andel ALTID skal foretages en vurderingsrapport. Derved undgår I, at der opstår et potentielt langvarigt og ubehageligt efterspil med køber, sælger og jer som bestyrelse.
- Hvad I som foreningens bestyrelse har ansvaret for ifm. udbedringer ved salg
- Hvordan I som bestyrelse generelt kan sikre den bedst mulige proces ved salg. Skal bestyrelsen fx møde bestyrelsen for formel godkendelse ved salg og være tilstede ved overdragelse.
- Hvad er fordele og ulemper ved at bruge jeres administrator ifm. salg
- Og ikke mindst, hvad er bestyrelsens ansvar og rolle, hvis der er indsigelser mod mangler?

Derudover kommer vi også omkring vedligehold og forbedringer:
- Ved I som bestyrelse, hvordan I skal forholde jer, når en ejer eller andelshaver ønsker at udbedre ting i lejligheden?
- Skal der fx indhentes myndighedsgodkendelse før igangsættelse?
- Hvordan skal I forholde jer, når der skal skelnes mellem vedligeholdelse og forbedringer?
- Hvem afgør og værdisætter det arbejde, der er lavet?H
- Hvordan opgøres det, hvis man selv har udført arbejdet?

PRAKTISK

Dato: 23/11 2022
Tidspunkt: KI. 17.00 - 18.00
Antal Deltagere: Ubegrænset, afholdes kun online

Sted: Online via Zoom (link fremsendes ved tilmelding)
TILMELD DIG MODULET

PÅ MODULET KAN DU BL.A. MØDE

Timmy Lund
Administrationschef, advokat, partner

Som administrationschef er Timmy ofte den første en potentiel ny forening møder. Han står for tilbudsgivning og for at sikre, at der er det rette match mellem foreningen og Vest Administrationen, herunder at det er den rette administrator, der efterfølgende skal have den daglige kontakt. Timmy trækker på mere end 20 års erfaring i arbejdet med ejer- og andelsboligforeninger og har tidligere både afholdt kurser og rådgivet boligforeninger samt været hovedforfatter på en ca. 1.400 sider lang publikation om boliglejemål, da han var ansat i brancheforeningen EjendomDanmark. Han er stadig lægdommer i Københavns byret og er anerkendt som en af Danmarks bedste boligadvokater, og han underviser også i boligret på CPH Business. Det er med udgangspunkt i denne erfaring og ekspertise, at Timmy i dagligdagen giver kvalificeret sparring, der kommer kunderne til gode, til Vest Administrationen A/S’ administratorer på de mange forskellige problemstillinger om alt fra vedtægtsændringer til byggesager, de møder. Timmy bevarer altid roen med sit store overblik og er ikke bleg for nye udfordringer.

SKIFT LET

Det er let at skifte til Vestadministrationen. Se hvordan her.

FÅ ET TILBUD

Få et tilbud der passer til jeres behov.

HOLD DIG OPDATERET
OM AKADEMIET

Vil du gerne have løbende information om Vest Administrationens gratis Bestyrelsesakademi? Det er både information om nye moduler og opfølgning med det faglige indhold. Skynd dig at trykke på "Tilmeld".