I praktik som ejendomsadministrator

Katja Troensegaard Qvist prøver kræfter med varmeregnskaber, vedtægter og varslinger som praktikant hos Ejendomsadministrationen i Hellerup, Vest Administrationen A/S.

 

 

22-årige Katja Troensegaard Qvist har et studiejob som tjener, en barnedrøm om at blive advokat og en interesse for tal – 3 ting, som gjorde det oplagt at søge inden for ejendomsadministration, da hun i foråret skulle finde en praktikplads som del af hendes uddannelse til finansøkonom.

Katja Troensegaard Qvist havde egentlig forventet at ende i bank- eller revisionsbranchen, da hun begyndte på studiet.

-Jeg anede faktisk ikke hvad en ejendomsadministrator var, da jeg begyndte på uddannelsen. Det er jo ikke et job, man kan vokse op og drømme om. For det er som sådan et meget hemmeligt job, som ikke får meget omtale eller synlighed nogen steder og det er en skam, for jeg tror, det kunne tiltale mange, siger hun.

 

Hurtigt ind i folden

Men Katja Troensegaard Qvist blev fanget af administrationsbranchens blanding af tal, jura og kundekontakt.

-Det var vigtig for mig at komme i praktik i branchen, fordi det var den eneste chance for at prøve, om det var noget for mig. Bank og revision vidste jeg mere om. Det kunne jeg jo altid går tilbage til, siger hun.

Og som sagt så gjort. Den 15. august begyndte hun i praktik hos Vest Administrationen A/S, der har 19 medarbejdere og kontor i Hellerup.

Ansættelsesprocessen gik hurtigt. Samme aften som hun sendte ansøgningen, blev hun kaldt til samtale, og en time efter mødet havde hun en praktikplads.

-Allerede i Katjas ansøgning skinnede det igennem, at hun havde det drive, vi altid leder efter, når vi skal finde nye kræfter. Og sammenholdt med hendes unge alder havde hun allerede en del erhvervserfaring. Hun er en pige med ben i næsen, der tænker over tingene og ved, hvad hun vil, siger administrationschef Timmy Lund, der er Katja Troensegaard Qvists faste kontaktperson.

 

Skema sikrer god praktik

Et Excelark i A3 organiserer Katja Troensegaard Qvists 3 måneder hos Vest Administrationen ned til mindste detalje. For hver uge er de forskellige opgaver, som hun skal nå, listet op. Og det rummer alt fra varmeregnskab og indkaldelser, at skrive referat af generalforsamlinger til varslinger og at optræde som dirigent.

-Skemaet sikrer, at jeg kommer igennem så mange arbejdsområder som muligt, og så er det rart at vide, hvad ugen skal byde på. Jeg også, at de enkelte administratorer sætter pris på at de ved, hvad de skal sætte mig til, og kan gemme opgaver til mig, siger Katja Troensegaard Qvist, der er i praktik frem til den 15. november.

Hver uge er hun tilknyttet en ny medarbejder, så hun når omkring alle arbejdsområder.

-Jeg kan se, at administratorerne har hver deres måde at formulere sig på og planlægge deres arbejde på. Det er spændende at se, at man kan tilrettelægge sin dag, som det passer en bedst, så længe man sørger godt for sine foreninger, siger hun. Ejendomsadministratorens til tider lange arbejdsdage med aftenmøder afskrækker hende ikke.

-Jeg er her fra kl. 9 til 15 hver arbejdsdag, men er der møder eller generalforsamlinger, så bliver dagene længere, men sådan er det jo. Det er bare godt at få prøvet alle dele af jobbet – også de lange dage. Og jeg går ikke, før jeg er færdig med dagens arbejde, siger Katja Troensegaard Qvist.

 

Debut som dirigent

Praktikkens helt store udfordring stod hun over for i oktober, da hun var dirigent til en generalforsamling og fremlagde både regnskab og budget.

-Selvom jeg havde nerver på, var det virkelig fedt at få prøvet, om det at stå overfor en større forsamling er noget for mig. Praktikken er en fantastisk mulighed for at få prøvet jobbet af, siger Katja Troensegaard Qvist, der fortsætter i branchen efter sin afsluttende eksamen i februar.

Hun er nemlig blevet ansat som administratorassistent hos Vest Administrationen allerede fra den 1. januar. På sigt er målet at kunne skrive EA på visitkortet, og hun begynder til foråret på to fag.

-Jeg kan godt lide at modtage undervisning og blive klogere. Det er altid rart at føle, at man opnår noget og bliver udfordret, siger hun.

 

Har du også fået lyst til at prøve kræfter med administrationensbranchen, efter at have læst artiklen om Katja? Hvert år tager vi nye praktikanter ind, og du er mere end velkommen til at sende os din ansøgning. Du kan læse mere her!