BLIV KLOGERE ARTIKLER & TIPS

Generalforsamling – hvad er det og hvorfor skal jeg deltage?


AF Louise Juul Andersen , ADM. Ejendomsadministrator
Det er på generalforsamlingen, at man kan høre, hvordan foreningen kører. Det kan fx være omkring økonomien, den daglige drift eller ting der skal ændres.

Generalforsamling – hvad er det og hvorfor skal jeg deltage?

En generalforsamling er det årlige møde, hvor beboerne har mulighed for at blive hørt. Det er også på generalforsamlingen, at man kan høre, hvordan foreningen kører. Det kan fx være omkring økonomien, den daglige drift eller ting der skal ændres. Der kan være ting, der skal renoveres eller ombygges. Foreningens beboere kan blive enige om, hvad der skal fokuseres på. Det kan fx være, om det er tid til at få skiftet taget på ejendommen. Måske skal man vente nogle år og i stedet bruge pengene på en anden form for renovering.

Det er også på generalforsamlingen, der afstemmes i forhold til at have tilladelse til fx vaskemaskine eller husdyr. I det hele taget få indblik i hvordan foreningen generelt fungerer.

 

Mød dine naboer

Med en generalforsamling har beboerne mulighed for, at blive hørt og også for at se de andre beboere. Som ejendomsadministratorer af både ejer- og andelsboligforeninger oplever vi ofte, at mange rent faktisk ikke ved, hvem de bor og deler forening med. Her er generalforsamlingen en rigtig god mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Vi har dog set dette ændre sig under Corona, hvor mange generalforsamlinger blev afholdt digitalt. Der er flere foreninger, der har valgt at fortsætte dette, da det også har nogle fordele.

 

Hvorfor skal jeg deltage i generalforsamlingen?

Det er vigtig at deltage i generalforsamlingen, fordi beboerne ofte i løbet af året har rigtig mange ting, som de gerne vil have ændret på eller have gjort bedre.

Hvis man ikke deltager i den årlige generalforsamling og dermed i debatten, så er det meget svært at blive hørt efterfølgende. Det er på den årlige generalforsamling, at man har mulighed for, at få nogle forslag igennem og få ændret på nogle ting.

Hvis man bor i en andelsboligforening eller ejerboligforening, så ejer man ikke blot sin egen lejlighed, man ejer også fællesarealerne sammen med de øvrige beboere. Alle er naturligvis interesseret i, at have så gode forhold som muligt – en god vaskekælder, en god gårdhave, gode fælles faciliteter m.m.. Derfor er det rigtig vigtigt, at møde op og komme med nogle forslag. Det hjælper også bestyrelsen til at få en bedre fornemmelse af, hvad der rør sig i foreningen og sammen ejendomsadministrator sammensætte den relevante dagsorden.

Det er naturligvis også vigtigt, at lytte til hvad andre har, at sige og på den møde imødekomme hinandens behov bedst muligt. På den måde kan man få et rigtig godt fællesskab – ikke kun i sin egen lejlighed, men også uden for lejligheden.

 

Kontakt jeres ejendomsadministrator

Har du spørgsmål vedr. Generalforsamling? Kontakt ejendomsadministrator på tlf. 3324 6126 eller email info@vestadm.com

 

EJENDOMS- ADMINISTRATION

Leder du efter en professionel ejendomsadministrator? Vi har mere end 30 års erfaring med ejendomsadministration og byggestyring for andels- og ejerboligforeninger og gårdlaug.

KONTAKT OS

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen og vores venlige og dygtige reception hjælper dig.

HOLD DIG OPDATERET

Her har du muligheden for at få værdifuld viden om ejendomsadministration af andels- og ejerboligforeninger. Vi vil hellere levere kvalitet end kvantitet til dig, så forvent ikke mere end 1-2 informationsemails om måneden.