BLIV KLOGERE ARTIKLER & TIPS

Digital generalforsamling


AF Timmy Lund , ADM. Administrationschef, Advokat
Husk, generalforsamlingen kan også afholdes digitalt

Digital generalforsamling

Der var engang, hvor tanken om at afholde forenings generalforsamling digitalt var mere end almindeligt fjern. Men som med så meget andet, ændrer ting sig over tid. Og tiden med Corona har gjort sit til, at det idag ikke kun er en realistisk tanke, men også et realistisk scenarie for mange foreninger. Men hvad er erfaringerne, og hvad skal man være opmærksom på?

Gyldighed

Er det overhovedet lovligt at afholde en generalforsamling online? Ja, hvis vedtægterne ikke foreskriver andet. Der skal selvfølgelig være styr på GDPR og de qourumregler, der gælder for jeres forening, men det klarer administrator sammenholdt med, at teknologien er udviklet til det. Fx har ProBo et modul, der håndterer netop dette, hvis man vælger at benytte systemet til sin digitale generalforsamling. Det skal altså stå specifikt i vedtægterne, at det IKKE er gyldigt at afholde en generalforsamling digitalt.

Kan alle deltage?

Ja, er det korte svar. Selvom de fleste idag er udstyret med en PC, telefon eller tablet, der gør det muligt at deltage online, så er der selvfølgelig nogle, der ikke har muligheden. Her kan man enten sørge for en fuldmagt eller brevstemme. I Vest Administrationen anbefaler vi, at simple forslag (ja/nej) afgøres inden selve generalforsamlingen ved brevstemning, så disse ikke tager tiden fra de punkter, der kræver en dialog.

Hvad med fremmødet?

Alle erfaringer indtil videre viser, at fremmødet øges, når en generalforsamling afholdes digitalt. Det giver en helt anden fleksibilitet, når man kan være på hjemmefra, i sommerhuset, på kontoret eller i toget. Det gør også, at fx forældrekøbere bosat langt fra boligforeningen vil være mere tilbøjelige til at deltage.

Hvad med det sociale?

I Vest Administrationen ved vi godt, at generalforsamlingen for mange også er en mulighed for at mødes og dyrke fællesskabet i foreningen. Her er vores opfordring, at man i foreningen finder andre måder at styrke det sociale på, for det er også vigtigt. Start en fredagsbar, en løbeklub, en vinklub eller hav fællesspisning i gården en fast hverdag om ugen.

Kan man kombinere digital og fysisk generalforsamling?

Ja, rent teknisk og legalt. Men, vores klare anbefaling er, at det er enten eller. Det skaber en svær situation for både deltagere og administrator, når der er to "grupper", der skal interagere på meget forskellige måder.

Læs mere

Der er mere information at hente i artiklen HER (den gælder også for EF, selvom den er bragt på en portal for AB)

Kontakt jeres ejendomsadministrator

Har du spørgsmål vedr. digital generalforsamling? Kontakt administrationschef og advokat Timmy Lund på tlf. 3324 6126 eller email info@vestadm.com

EJENDOMS- ADMINISTRATION

Leder du efter en professionel ejendomsadministrator? Vi har mere end 30 års erfaring med ejendomsadministration og byggestyring for andels- og ejerboligforeninger og gårdlaug.

KONTAKT OS

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen og vores venlige og dygtige reception hjælper dig.

HOLD DIG OPDATERET

Her har du muligheden for at få værdifuld viden om ejendomsadministration af andels- og ejerboligforeninger. Vi vil hellere levere kvalitet end kvantitet til dig, så forvent ikke mere end 1-2 informationsemails om måneden.