BLIV KLOGERE ARTIKLER & TIPS

Valuarvurdering eller den offentlige vurdering?


AF Maria Vestermark , ADM. Ejendomsadministrator (EA)
Flere og flere andelsboligforeninger vælger ofte valuarvurdering frem for de offentlige vurderinger, fordi foreningerne ikke mener, at de offentlige vurderinger giver et retvisende billede af foreningens værdi

Valuarvurdering eller den offentlige vurdering?

Flere og flere andelsboligforeninger vælger ofte valuarvurdering frem for de offentlige vurderinger, fordi foreningerne ikke mener, at de offentlige vurderinger giver et retvisende billede af foreningens værdi. Det er da heller ikke unormalt, at en forenings ejendom ved en valuarvurdering vurderes til at være mere værd, end den offentlige ejendomsvurdering viser – den seneste offentlige vurdering stammer fra 2012, hvor boligmarkedet var mindre attraktivt, end det er i dag.

 

Højere andelskrone?

Foreninger bør dog være opmærksomme på, at det ikke betyder, at de automatisk får en højere andelskrone ved at få lavet en valuarvurdering. Det, som foreninger bør forvente, er en reel, nøjagtig vurdering af ejendommens værdi, hvad enten man ender ud med en højere, lavere eller tilsvarende vurdering af ejendommen.

 

Valuarvurdering kun gyldig i 18 måneder

Som et forbehold for at markedet kan ændre sig over tid, er det besluttet, at valuarvurderinger kun er gyldige i 18 måneder – således giver vurderingen altid et godt øjebliksbillede af ejendommens værdi, da den er nogenlunde up-to-date. Til sammenligning er mange af de offentlige ejendomsvurderinger, som foreninger i dag er underlagt, fra 2011-2012.

 

Læs mere om fordele og ulemper ved at vælge en offentlig eller en valuarvurdering:

www.andelsportal.dk – Med valuaren på valuar vurdering

www.bolius.dk –  Pas på opskruede valur vurderinger

 

Kontakt jeres ejendomsadministrator

Har du spørgsmål vedr. valuarvurdering eller offentlig vurdering? Kontakt ejendomsadministrator Maria Vestermark på tlf. 3328 0226 eller email mva@vestadm.com

EJENDOMS- ADMINISTRATION

Leder du efter en professionel ejendomsadministrator? Vi har mere end 30 års erfaring med ejendomsadministration og byggestyring for andels- og ejerboligforeninger og gårdlaug.

KONTAKT OS

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen og vores venlige og dygtige reception hjælper dig.

HOLD DIG OPDATERET

Her har du muligheden for at få værdifuld viden om ejendomsadministration af andels- og ejerboligforeninger. Vi vil hellere levere kvalitet end kvantitet til dig, så forvent ikke mere end 1-2 informationsemails om måneden.