BLIV KLOGERE ARTIKLER & TIPS

Sådan planlægger I den gode generalforsamling


AF Timmy Lund , ADM. Administrationschef, Advokat
En god generalforsamlingen kræver god forberedelse

Sådan planlægger i den gode generalforsamling

Generalforsamlingen er den øverste myndighed i en andels- og ejerboligforening. Derfor er den også en meget vigtig instans, da det gælder driften af foreningen. Det kræver god forberedelse at sikre, at generalforsamlingen forløber til alles tilfredshed og har et godkendt fremmøde, så den kan være beslutningsdygtig. Vi har samlet en række gode råd, baseret på planlægning og afholdelse af ca. 400 generalforsamlinger årligt, fra vores ejendomsadministratorer.

 

Skal forberedes hele året

Vær i god tid. Selvom det kan være en svær øvelse, så er det vores klare anbefaling, at generalforsamlingen skal planlægges allerede, når den forrige er afholdt. Med det mener vi, at der kan være temaer, der kan kræve lang forberedelse, som fx byggesager, ændring af revisor/regnskabsproces og ændringer til fx fremleje, hvor der kan være løbende ændringer til lovgivningen. Den lange forberedelse skal fx bruges til at indhente tilbud, undersøge lovgivningen, have dialog med den daglige ejendomsadministrator og de berørte parter/beboere og generel orientering. Det kan ofte være en god idé at indlede dialogen med beboere tidlig og have en åben og hyppig kommunikation, så der ikke er nogle overraskelser og dermed risiko for modstand. Det kan også være, at der skal etableres dialog med banken om optag/ændringer til lån, hvilket også ofte er en lang proces.

En sidste ting i den gode forberedelse er, at man skal have fastsat datoen i god tid, så alle kan få den i kalenderen. Det giver også den fordel, at jeres daglige ejendomsadministrator også har ledige tider i kalenderen.

 

Snak med beboerne om deres ønsker

Det er nemt at forfalde til, at man i bestyrelsen tror, at man ved, hvad beboerne har af ønsker og tanker, fordi man altid er lydhør. Men som i så mange andre tilfælde hører og ser man ikke alt, og der kan hurtigt være nogle, der ikke føler, at deres forslag bliver taget seriøst. Derfor er det vores opfordring, at bestyrelsen er synlige og opsøger dialogen. Det kan være ved sociale arrangementer i gården, til arbejdsweekenden eller andre sammenhænge, hvor beboerne mødes.

 

Hvad er ejendomsadministrators rolle i forberedelsen til generalforsamlingen?

Ejendomsadministrators vigtigste opgave ifm. generalforsamlingen er at sikre, at processerne fungerer og er lovlige. Ejendomsadministrator hjælper fx med at sikre, at der er indkaldt i god tid, dagsorden er sendt ud og generelt set, at generalforsamlingen er lovlig.

 

Kontakt jeres ejendomsadministrator

Har du spørgsmål vedr. tinglysning? Kontakt administrationschef og advokat Timmy Lund på tlf. 3324 6126 eller email info@vestadm.com.

EJENDOMS- ADMINISTRATION

Leder du efter en professionel ejendomsadministrator? Vi har mere end 30 års erfaring med ejendomsadministration og byggestyring for andels- og ejerboligforeninger og gårdlaug.

KONTAKT OS

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen og vores venlige og dygtige reception hjælper dig.

HOLD DIG OPDATERET

Her har du muligheden for at få værdifuld viden om ejendomsadministration af andels- og ejerboligforeninger. Vi vil hellere levere kvalitet end kvantitet til dig, så forvent ikke mere end 1-2 informationsemails om måneden.